Tahrir Meydanında Darbe Kutlamaları Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ordunun darbesi ile devrilmesinin ardından Tahrir Meydanı'nda başlayan kutlamalar geceli gündüzlü devam ediyor.

Mısır ordusu, Mursi karşıtlarının kutlamalarına Tahrir meydanı üzerinde helikopter ve jetlerle alçak uçuşlar yaparak katılıyor.
Seçimle gelen ilk Mısır Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, ordunun darbesi ile görevinde sadece bir sene kalabildi. Ordunun darbe yapması ile birlikte ise Mursi karşıtlarının Tahrir meydanındaki eylemleri kutlamalara dönüştü. Darbe öncesinde Tahrir meydanından toplanarak Mursi ve Müslüman kardeşleri protesto eden karşıtlar, ordunun yönetime el koyduğunu açıklaması üzerine eylemlere son verdi ve kutlamalara başladı.

Sabah saatlerinde birkaç kişi ile başlayan darbe kutlamaları akşam olduğunda binleri buldu. Bu arada meydanda darbeyi kutlayan Mursi karşıtlarına ise kamyonlarla yardımlar geldi. Havai fişeklerin atıldığı, müziklerin çalındığı Tahrir Meydanı'nda darbe havasından çok adeta bir festival havası var.

Mısır askeri ve polisleri ise Mursi karşıtlarının kutlamalarına Tahrir Meydanı üzerinde helikopter ve jetlerle alçak uçuşlar yaparak katılıyor. Tahrir Meydanı üzerinde şov yapan asker ve polislere, vatandaşlar alkışlarla karşılık veriyor.
Kaynak: İHA