Kosovalılar Bu Dernekte Birleşecek

Kosova ve Havalisi Kültür Dayanışma ve Sosyal Yarımlaşma Derneği Başkanı Fehmi Duban, Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener’i ziyaret etti.

Duban, Kosovalılar olarak birleşmen in önemine değindi ve Gülener’den destek istedi.
5 yıl önce Bursa’da kurulan ancak herhangi bir faaliyette bulunamayan Kosova ve Havalisi Kültür Dayanışma ve Sosyal Yarımlaşma Derneği, Fehmi Duban’ın başkan seçilmesiyle yeniden yapılanmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle başkan seçilen Duban, ilk olarak Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener’i ziyaret etti. Duban ve ekibini karşıda karşılayan Gülener, misafirlerine çeşitli tavsiyelerde bulundu. Tokat’tan başlayıp Kosova ve Türkiye’ye göçlerini anlatan Gülener, zor günler geçirdiklerini ancak bu zor günlerin kendilerine hep ışık tuttuğunu söyledi.

Duban’na hayırlı olsun temennisinde bulunan Gülener, derneğin yanına olacaklarını söyledi.

Balkanlardan Bursa’ya gelen vatandaşların dernek çatısı altında birleşmeleri gerektiğini ve kimsenin bir ayrışma içersine girmeyeceğinin altını çizen Duban, “Sayın Gülener’i örnek alıyorum, çünkü onun söyledikleri bizler için çok önemli. 2008 yılından beri bu derneğin lambasını yakanlara teşekkür ediyoruz. Biz bu bayrağı teslim aldık. Bayrakların inmesi hoş değil derneklerin de bayraklarının inmesi doğru değil. Balkanlara çok çalışmamız lazım. Balkanlardaki tüm millet kardeştir. Bizi birleştirmek isteyen az, ancak ayrıştırmak isteyen çok” dedi.

Kaynak: İHA