Kadına Şiddete Hayır

Trabzon Forum AVM’de Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği’nce düzenlenen 6’ncı Uluslararası Resim Festivali’ne farklı ülkelerden katılan yaklaşık 100 kadın sanatçı, ‘Kadına şiddete hayır’ konusunu ele alarak birlikte 12 metrekarelik tuvale ağaç resmi çizdi.

Kadına Şiddete Hayır
Forum Alışveriş Merkezi önündeki alanda toplanan kadın sanatçılar ellerindeki fırçalarla 12 metrekarelik tuval üzerinde bir resim çalışması yaparak ‘Kadına şiddete hayır’ dedi.

Ağaç ve yaprak figürlerinin yer aldığı tuvalde resim yapan kadın sanatçılar yaklaşık 50 kilo boya kullandı. Etkinlikte bir konuşma yapan Femin-Art Kadın Sanatçıları Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, şunları söyledi: “Burada kadın sanatçıların bir dayanışmasını görüyoruz. Burada bir kadın sorununa değindik. Kadın bir ağaçtır ve o ağacın yapraklarını buradaki herkes renklendirerek kadınların sorunlarını anlatmaya çalışacak. ‘Kadınlar bir renktir, renklerimiz solmasın, kadına şiddete hayır demek için bir fırça da sen at’ diyoruz.”
Forum Trabzon Pazarlama Müdürü Esma Sezeroğlu da yaptığı konuşmada; "Kadının renkleri solmasın dedik. Kadının rengi solmazsa dünyanın rengi solmaz diyorum. Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Çeşitli ülkelerden gelen kadın sanatçıların tuval üzerinde yaptıkları resim çalışması daha sonra Trabzon Forum AVM içerisinde sergilenecek.
Kaynak: İHA