Aesob’dan Expo’ya Destek

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, birliğin üyeleriyle birlikte Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay’ı ziyaret etti.

Aesob’dan Expo’ya Destek
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, kendisini makamında ziyaret eden Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, Başkan Vekili ve Gazete Bayii Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere ile birlik üyeleri Çiçekçiler Odası Başkanı Alim Uysal, Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Yalçın Sayar, Motosiklet Bisiklet Oto Lastik Tamiri ve Oto Yıkamacılar Odası Başkanı Bayram Dal, Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu ve Börekçiler Yufkacılar Kadayıfçılar Etli Pideciler Kafeteryacılar Kafe Barlar Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Şimşek’e EXPO 2016’ya hazırlık süreci ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

EXPO’nun Türkiye’de ilk defa Antalya’da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Sevimçok, bu uluslararası organizasyonun başarıyla sonuçlanması için AESOB’a bağlı tüm meslek odaları adına destek sözü verdi. “Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya” temalı Evrensel Botanik EXPO’sunun hem ekonomik hem de kültürel anlamda Antalya için önem taşıdığını ifade eden Sevimçok, “Birliğimize bağlı tüm meslek odalarıyla birlikte EXPO 2016 ‘ya her türlü katkıyı sunmaya hazırız” dedi.

EXPO ANTALYA’NIN PROJESİDİR
EXPO 2016’nın alan çalışmaları hakkında AESOB heyetine bilgi veren Gülay ise, “Drenaj ve sedde çalışmalarının ardından, kısa bir süre içinde alana ağaç dikmeye başlayacağız” dedi.

Bir kalkınma projesi olan EXPO 2016’nın, Antalya’nın bir dünya kenti olması yönünde önemli bir adım olduğunu söyleyen Gülay, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Mehdi Eker ve Antalya Valimiz Sebahattin Öztürk, EXPO 2016’ya hazırlık sürecinde gereken görüşmeleri yaparak, çalışmaların hızlı bir şekilde devam etmesini sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Gülay, kendisini ziyaret ederek EXPO 2016’ya giden süreç hakkında bilgi alan ve destek sözü veren AESOB heyetine teşekkür etti.
Kaynak: İHA