Adıyaman'dan Kısa Kısa

ADIYAMAN - Gölbaşı Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Emin Özdemir, Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği bölümünün açıldığını bildirdi.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013-2014 eğitim öğretim yılında yeni programlar açarak öğrenci sayısını artırmak istediklerini söyledi.

Bu doğrultuda üniversite senatosuna sundukları Maliye, İş Sağlığı ve Güvencesi, Lojistik, Adalet, Turizm ve Otel işletmeciliği gibi bölümlerden sadece Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünün onaylandığını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"2013-2014 yılında Gölbaşı Meslek Yüksekokulu'nda tercihler arasında Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü de yer alacak. Gündüzlü öğretimde 50, ikinci öğretimde de 50 olmak üzere 100 öğrenci alacağız. Yerleşke olarak eski üniversite binamızın tadilatı tamamlandı. Göl kenarında güzel bir yerleşkeye sahibiz. Bu kararların uygulanmasında, yer tahsisinde ve diğer görüşmelerde bizlere yardımcı olan Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve Kaymakam Ali Edip Budan'a da teşekkür ediyorum."

-Gölbaşı'nda denetimler artırıldı

Gölbaşı Belediyesi Zabıta ekipleri ramazanın yaklaşmasıyla denetimlerini artırdı.

Zabıta Müdürü Hamdi Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle gıda satışı yapılan lokantalar, kasaplar, fırınlar, manavlar ve marketlerde denetimlerin sürdüğünü kaydetti.

Özdemir, denetimlerin ramazan boyunca süreceğini kaydetti.

-Kahta'da eski hastane binası yıkıldı

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Kahta'da yeni hükümet konağı binasının yapımı için yıkım kararı çıkan eski Devlet Hastanesinin yıkımını başlattı.

Metiner, yaptığı açıklamada, eki hastanenin 25 Haziran'da yıkım kararının çıktığını ve yeni hükümet konağı için 700 bin lira proje bedeli ödeneğin sağlandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in destek ve çabalarıyla bu yıl içinde yapımına başlanacağını ifade eden Metiner, şunları kaydetti:

"Halkımız en güzel hizmetlere layıktır. Milletvekilleri olarak bugüne kadar verdiğimiz sözlerimizi tek tek yerine getiriyoruz.Yeni hükümet konağı binamız şimdiden halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun."

Kaynak: AA