Vali Öztürk, Gazetecilerle Buluştu

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Vali Öztürk, Gazetecilerle Buluştu
Ramada Otel’de yapılan kahvaltıya; Vali Yardımcısı Recep Yavuz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve Antalya’da görev yapan gazeteciler katıldı.

Vali Sebahattin Öztürk, Antalya’ya bir ay önce atandığını ifade ederek, hem Antalya’yı hem de insanları tanımaya çalıştığını belirtti.

Basının önemine dikkat çeken Vali Öztürk, “Bundan sonra kısmet olursa daha sık aralıklarla görüşeceğiz. Pek çok vesilelerle birlikte olacağız. Basınla olan ilişkimiz aşk ve nefret gibi bir şeydir. Böyle uçlarda Türkçeyi kullanıyorsunuz. Ben de size benzemek istedim. Basını herkes gibi ben de önemsiyorum” dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Öztürk, Manavgat ilçesinde 4 kadının öldürülmesi konusunda faillerin belirlendiğini ifade ederek, “Failler yakalandı. Bir tek fail kaldı bunun da bir an önce yakalanması lazım ki bu da halkı rahatlatacak bir gelişme olur” diye konuştu

Manavgat’ta kadınların neden öldürüldüğü konusunda sosyal bir konu olarak çalışma yaptıklarını kaydeden Öztürk, “Sosyal bir konu olarak bunu araştırıyoruz. Manavgat’ta 4 tane kadın cinayeti olması sıkıntı oluyor. Orada değişik çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Vali Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:
“Manavgat’taki en son cinayette emniyet görevlilerimizin bir eksikliği ya da kusuru var mı araştırıyoruz. Diğer taraftan Kaymakamlığımız tarafından ilçede çalışmalar yapılıyor. Ama bu konu iyi araştırılması gereken bir konu. Neden olduğunu tesadüfe bağlayamayız. Mutlaka oraya mahsus bir takım sorunlar olabilir. Bu olayların sadece yasalarda konulan tedbirlerle olması çok zor. Zihni değişikliklere ihtiyacımız var. İyi eğitime ihtiyacımız var. Psikoterapiye ihtiyacımız var. Bu bir kültür. Bir günde bir tane yasal tedbirle kaldırılması imkansız. Yüzyılların getirdiği bir sorun. Bilim adamları tarafından tahsille de çok ilişkili olmadığı söyleniyor.”
Konuşması sırasında elektriklerin kesilmesi üzerine, TEDAŞ konusuna değinen Vali Öztürk, Antalya’da elektriklerin kesilmesinden özellikle turizmcilerin çok şikayetçi olduğunu ifade ederek, “TEDAŞ, Türkiye’nin her yerinde özelleşti. Ani çıkacak olaylara refleks vermesi zorlaşıyor. Eskiden hesap yapmadan hızla yapabiliyordu. Burada işi istiyorsa yapıyor istemezse yapmayabilir. Bu işe bir düzenleme getirilmesi gerekiyor, AKEDAŞ’la bu konuyu teferruatlı konuşmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

"ANTALYA'NIN EPEY SORUNU VAR"
Antalya'nın dışarıdan bakıldığında sorunlarını çözmüş bir kent olarak göründüğüne dikkat çeken Vali Sebahattin Öztürk, “Ancak buraya gelince biraz farklı bir şehirle karşılaştım. Gördüğüm kadarıyla Antalya’nın epey bir sorunu var, ancak çözülemez sorunlar değil” dedi.

Antalya’da göze en çok batan sorunun trafik olarak göründüğünü kaydeden Vali Öztürk, “İyinin düşmanı daha iyisidir. Mutlaka daha iyisi vardır. Mutlaka Antalya’nın daha iyi olması gerektiğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

EXPO’yla Antalya’nın ciddi anlamda Türkiye ve dünya gündemine taşınacağını kaydeden Vali Öztürk, şöyle devam etti: “Yaptığımız bütün uluslararası organizasyonlarda başarılı olduk. Bu organizasyonu ve süreci doğru yöneteceğiz. Bunu başarıya ulaştıracağız. Türkiye’nin böyle bir organizasyonu EXPO anlamında ilk yapmasının hazzına varacağız. EXPO organizasyonunu Antalya olarak başarıyla yürütüp sonlandıracağız. Gerçekten buna inanıyorum.”

"SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"
Bir soru üzerine Vali Sebahattin Öztürk, Antalya’da Gezi Parkı eylemleri sırasında otoparkta gençleri dövdüğü iddia edilen polislerin durumuyla ilgili olarak, “Polislerle ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturma sonunda bilgiyi paylaşacağız” diye konuştu

GEZİ PARKI EYLEMLERİNİN TURİZME ETKİSİ
Vali Öztürk, "Gezi Parkı eylemlerinde Antalya'nın turizmi etkilendi mi" sorusuna ise, "Turizmciler gelecek rezervasyonlarda olumsuzluktan bahsediyor. Mevcutta iptal yaşanmadı. Şehir esnafı bu işten zarar gördü. Bu büyük bir sıkıntı oldu. Bunun mutlaka daha suhuletle olması gerekiyor bundan böyle. İlk üç dört gün sonunda Antalya'da eylemler makul gitti. Eylemciler de farkına vardı" diye cevap verdi.
Kaynak: İHA