Ümraniye’de Geleneksel Şiir, Hikaye ve Resim Yarışması Ödül Töreni

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 9. geleneksel şiir, hikaye, resim yarışması ödül töreni Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ümraniye’de Geleneksel Şiir, Hikaye ve Resim Yarışması Ödül Töreni
Ümraniye Belediyesi Sergi Salonunda yapılan törene Başkan Hasan Can’ın yanı sıra Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Tören programı burada yapılan açılış konuşmalarının ardından başladı.

Yarışmalar şiir, resim ve hikaye dalında olmak üzere üç ayrı kategoride yapıldı. Aralık ayında başlayan yarışmalar Mart ayında sona erdi ve bugün dereceye girenler ödüllerle onure edildi. Yarışmalarda birinci gelenler başta olmak üzere dereceye girenler ödüllerini Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve belediye başkan yardımcılarının elinden aldılar.

Yarışmalara ilişkin İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine bilgi veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Görüyorsunuz biz cevher arıyoruz, maden arıyoruz. Bu toprakların maden değerindeki çocuklarını gün yüzüne çıkarıyoruz. Şiirsiz, hikayesiz, romansız, edebiyatsız, resimsiz, sanatsız bir millet olmaz. Bir milleti diğer milletlerden ayıran şeyde sanatsal değerleridir, sanatsal faaliyetleridir ve sanatkarlarıdır” dedi.

Güzel kabiliyetleri gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Can, “Biz Ümraniye Belediyesi olarak bu sene 9’uncusunu gerçekleştirdiğimiz hikaye, şiir ve yağlı boya resim yarışmasında gerçekten bu coğrafyada yaşayan güzellikleri ve güzel kabiliyetleri su yüzüne çıkarıyoruz. Tamamen profesyonel ekiplerce jüri heyetlerince değerlendirilen yarışmadır. Para ödüllü de bir yarışma ve gerçekten objektif kriterlerle en güzeli seçmeye çalışıyoruz ve kitaplaştırıyoruz. Şiirleri kitaplaştırıyoruz, resimleri albümleştiriyoruz ve çeşitli sergilerde sergiliyoruz. Ben hem jüri heyeti hocalarımıza ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Can, yaptığı açıklamanın ardından çeşitli kategorilerde dereceye giren öğrencilere ödüllerini başkan yardımcılarıyla birlikte takdim etti. Başkan Can, daha sonra sahnede sürpriz yaparak şiir okudu ve öğrencilerden büyük alkış aldı.
Kaynak: İHA