Ödemiş Kadın Kooperatifi’nin Başarısı

Ödemiş Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan, Ödemiş Belediyesi’nin ortak olduğu “İpekle Geleceğini Doku” projesi, Sabancı Vakfı “Toplumsal Gelişme Hibe Programı” kapsamında başvuru yapan 142 projeden seçilen dokuz proje arasında yer alarak hibe almaya hak kazandı.

Ödemiş Kadın Kooperatifi’nin Başarısı
Sabancı Vakfı tarafından dün yapılan basın açıklamasıyla Ödemiş Yöresi Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi’nin sunduğu ve Ödemiş Belediyesi’nin ortak olduğu proje için 108.715,00 TL destek verildi.

Ödemiş merkez ve çevre köylerinde ikamet eden, örgün eğitim çağı dışına çıkmış, işsiz 18 yaş üstü kadınların ekonomik olarak güçlenmesine katkı sağlamak ve kültürel mirasa sahip çıkmak amacıyla hazırlanan projeden 70 kadının faydalanacağı bildirildi.

Temmuz ayı içinde uygulanmaya başlayacak proje 2014 yılı Nisan ayı sonunda tamamlanacak.

Toplumsal gelişmeyi desteklemek amacıyla sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek veren Sabancı Vakfı, bugüne kadar 28 projeye destek verdi. 2013 yılında kadın genç ve engellilere yönelik projeleri destekleyen vakfın toplam hibe tutarı bu yılki projelerle birlikte 7 milyon TL’yı aştı.

2013 yılında Türkiye'nin 44 farklı ilinden toplam 142 proje başvurusu arasında yer alan Ödemişli kadınların projesi ön elemeyi geçerek, Mayıs ayı içinde proje ekibine Sabancı Vakfı tarafından eğitimler verilmişti.
Kaynak: İHA