Muş’ta Bav Toplantısı

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yılda 4 defa yapılan Bilgi Alışverişi Toplantıları (BAV) bundan böyle yılda bir defa gerçekleştirilecek.

Muş’ta Bav Toplantısı
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce il merkezi ve ilçe müdürlüklerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıların artık yeni uygulamaya göre yapılacağı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda bundan sonraki süreçte BAV toplantıları isim ve uygulama açısından değiştiği vurgulanırken, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi Bölge ve İl Grup Toplantıları Uygulama Talimatına uygun olarak yapılacağı kaydedildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün daha önceki toplantılarda aldığı kararla 2013 yılının 2’inci Bilgi Alışveriş Toplantısı Hasköy İlçe Müdürlüğü organizasyonu ile son kez gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, Müdür Yardımcısı Mehmet Aydın, şube ve ilçe müdürleri katıldı.

Toplantı öncesinde önceki toplantılarda alınan kararlar ve uygulamalar ile ilgili bilgi alışverişi yapıldıktan sonra yeni alınan karar ve projelerle ilgili değerlendirilmelerde bulunuldu. Toplantı sonrası alınan kararlarla ilgili yapılan açıklamada, yeni alınan kararlar neticesinde tüm ilçe ve şube müdürlüklerinin yıllık iş programı hazırlayacağı ve çalışmaları bu program dâhilinde gerçekleştirilecekleri bildirildi.

Açıklamada, “İl müdürlüğümüze ait araçlar ve kiralık araçların daha etkin kullanılabilmesini sağlamak amacıyla hafta sonları yapılması mümkün olan iş ve işlemler için araçlar hafta sonları da görevlendirilecek ve bu sayede iş yoğunluğunun yüksek olduğu bu mevsimde arazi çalışmalarında bir hızlanma sağlanmış olacaktır. Yem bitkileri desteklemesi arazi kontrolleri hızlandırılmalı ve en kısa sürede bitirilmelidir. Özellikle arazi çalışmalarında TARGEL personelinden daha etkin faydalanılmalıdır. Gıda denetimine gerekli hassasiyet gösterilecek, rutin kontrolü gereken toplu tüketim yerlerinin denetimleri aksatılmayacak. Toplulaştırma çalışmalarının yapıldığı köylerdeki çalışmalar desteklenecektir. Kadın Çiftçilere Yönelik Tarımsal Yayım Projesi kapsamına ilk kez bu yıl dâhil edilen ilimizde toplamda 11 kadın çiftçiye uygulanan Çilek Projesi izleme ve değerlendirme süreci devam etmektedir. Bu projeye önümüzdeki süreçte gerekli destek sağlanmalıdır. Bundan sonraki süreçte BAV toplantıları isim ve uygulama açısından değişmiş olup, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi Bölge ve İl Grup Toplantıları Uygulama Talimatı doğrultusunda yapılacaktır. Önceki toplantıda alınan kararların yürürlüğü denetlenmiştir” denildi.
Kaynak: İHA