Kü'nin Uluslararası Açılımları Devam Ediyor

KIRIKKALE - Kırıkkale Üniversitesi uluslararası alandaki akademik yayınlarının yanı sıra imzaladığı ikili anlaşmalara yenilerini eklemeye devam ediyor.

KÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, KÜ son yıllarda sayısı gittikçe artan ve dünyanın farklı coğrafyalarından farklı alanlarda öne çıkmış üniversiteleri kapsayan işbirliği ağına ABD'nin önde gelen devlet üniversitelerinden olan Southern University de dahil ettiği açıklandı.

ABD'nin Louisiana Eyaleti'nin gerek idari gerekse kültürel, eğitim ve sanayi başkenti Baton Rouge kentinde bulunan Southern University, 2012 yılı içerisinde Türkiye'deki üniversitelere yönelik bir dizi ziyaret gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu bağlamda, üniversitemiz ile Southern University arasında Kasım 2012 tarihinde protokoller imzalanmıştı. Söz konusu protokoller ile, öğrenci ve öğretim üyesi değişimden ortak akademik çalışmalar ve ortak öğretim programları gerçekleştirilmesine kadar bir çok alanda akademik ve kültürel iş birliği ve üniversitemiz Yahşihan Yerleşkesi içerisinde Southern University adına bir irtibat noktası oluşturulması kararlaştırılmıştı. Söz konusu protokoller kapsamında yapılan görüşmeler neticesinde ilk olarak üniversitemiz öğretim üyelerinin Southern University Baton Rouge kampüsünde 2 ay boyunca özel bir İngilizce Dil Eğitimi almasına yönelik bir mutabakat sağlanmış ve 11 kişilik bir grup bu yıl Haziran ayında söz konusu özel eğitim programına başlamıştır. Atılan bu adımların devamı olarak, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız 24-29 Haziran 2013 tarihlerinde Southern University'ye yönelik bir ziyaret gerçekleştirmişlerdir. 25 Haziran 2013'te Prof. Dr. Yıldız ile Southern University Rektörü Dr. James L. Llorens tarafından imzalanan "Dil Eğitiminde İşbirliği"ne yönelik anlaşma çerçevesinde, daha önce mutabakata varılan hususlar geniş biçimde ele alınmış ve öğretim üyesi/öğrenci değişimi, KÜ öğrencilerinin hazırlık sınıfı dil eğitimlerinin bir kısmını ABD'de almalarını da kapsayan ortak dil eğitimi ile ilgili konular maddeler halinde imza edilmiştir."

KÜ öğrencilerine Southern University öğretim üyeleri tarafından ilk 4 ayı KÜ'de devam eden ikinci 4 ayı da Southern University'nde olmak üzere toplam 8 aylık ingilizce dil hazırlık eğitimi imkanı sunulacağı belirtilen açıklama, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz istedikleri takdirde bu programın 4'er aylık dilimlerinden ayrı ayrı da yararlanabileceklerdir. İki üniversite arasında mutabakata varılan diğer hususlar ise KÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği dallarında öncelikle ortak Yüksek Lisans Programı ve daha sonrada ortak Lisans Programı açılmasına karar verildi.

Anlaşma töreninde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Kocamış'ın yanı sıra Southern University Uluslararası Eğitim Birimi Başkanı Dr. Barbara Carpenter ve Southern University Türkiye Özel Sorumlusu Dr. Osman Kandara da yer almışlardır. Görüşmeler öncesinde tarihi önemi büyük olan Eyalet Kongre binasının bahçesinde KÜ heyeti huzurunda göndere Türk Bayrağı çekilmiştir. Southern University Türkiye Özel Sorumlusu Dr. Kandara göndere Türk Bayrağı çekilmesinin Louisina Eyaleti tarihinde bir ilk olduğunu ifade etmiştir."

Kaynak: AA