İşkur Muhasebecilerle Buluştu

İŞKUR, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirlerle (SMMM) buluştu.

Ardahan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü konferans salonunda serbest muhasebeciler ve mali müşavirler ile istişare toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Ardahan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aydın Yılmaz, Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanlarından Taner Beter ve İsmail Tekinarslan ve (SMMM) odasına kayıtlı muhasebeciler katıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aydın Yılmaz, kurumu tanıtarak, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yılmaz, işgücü piyasasına ilişkin bilgilerin aktarılması ve işveren teşviklerinin anlatılması ayrıca meslek erbaplarının kendi işyerlerinde ya da mükelleflerinin işyerlerinde ihtiyaç duydukları işgücünün istihdamının İŞKUR'dan karşılanmasının önemini vurguladı.

Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanlarından Taner Beter, Aktif İşgücü Programları faaliyetlerinden işbaşı eğitimi konusunda bilgi verdi. En az 2 sigortalı işçi çalıştıran işyerlerine bir işçide İŞKUR'dan maaşının karşılanabileceğini söyledi.

Beter, İşbaşı Eğitim programlarının uygulanmasındaki amacın mesleksizliğin ortadan kaldırarak, işsiz gençlerin erbabından mesleği öğrenerek tecrübeli hale gelmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

İş ve Meslek Danışmanlarından İsmail Tekinarslan ise İş Meslek Danışmanlığının Türkiye'de yeni bir meslek olduğunu, bu mesleğin amacının doğru işe doğru adam yerleştirmek olduğunu ve iş koşulları olarak hem iş arayanlara hem de işverenlere danışmanlık yaptıklarını anlattı. Tekinarslan, ayrıca işverenlerin İŞKUR'a kayıtlı ve son 6 ayda işsiz bir vatandaşı işe aldıkları takdirde, sigortasının işveren payını İŞKUR'dan karşılanmakta olduğunu ifade etti.

Toplantı serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin toplantının önemime vurgu yapmaları ve İŞKUR ile daha fazla ortak hareket etme temennileri ile sona erdi.
Kaynak: İHA