“iç Bölge İlçe Dernekler Platformu” Kuruldu

Samsun’da faaliyet gösteren Asarcık, Ladik, Kavak ve Vezirköprü ilçelerinin dernekleri “İç Bölge İlçe Dernekler Platformu” çatısı altında birleşti.

“iç Bölge İlçe Dernekler Platformu” Kuruldu
Bölge halkının dayanışmasını, ekonomik, kültürel ve sosyal olarak gelişmesini daha üst seviyeye taşımak amacıyla, Asarcıklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ladikliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) ile Vezirköprülüler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Amisos Otel’de verilen yemekte birleşme kararı aldı. Toplantıda imzalanan ortak deklarasyon ile, “İç Bölge İlçe Dernekler Platformu” başkanlık görevine KADEF Genel Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz getirildi.

Başkan Opr. Dr. Yılmaz Karagöz yaptığı konuşmada, Samsun’un en büyük hemşehri dernekleri platformunu “İç Bölge İlçe Dernekler Platformu” adıyla kurduklarını söyledi.

Karagöz, “Bu platform, Samsunluluk ruhunu canlandırmak, Samsun dernekleri arasında tanışma, kaynaşma ve yardımlaşmayı sağlamak ve Samsun’un sorunlarının çözümü için çalışmalar yürütmek için kurulmuştur. Çünkü bizim ortak paydamız Samsun’dur. Burada bulunan derneklerimiz, bu prensipleri gönülden kabul etmiş derneklerdir. Samsun’da hemşehrilik hukukun oluşması için çalışmalar yapmak, insanlarımız arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak, Samsunumuzu ilgilendiren konularda görüş alışverişi yaparak ortak mesaj vermek, proje ve teklifler üretmek bizim görevimiz olacaktır” dedi.

Ladik Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şerif Bilgin, 4 ilçe dernekleri ile bir araya geldiklerini ifade ederek, “Daha önce konuştuk, ‘bir güç birliği yapalım’ dedik. Dernekler tek başına yapacakları eylemlerin ses getirmesi bakımından cılız kalıyor. Ne kadar birlikte beraberlikte olursak, o kadar daha kuvvetli ses çıkaracağımız inancıyla, birlikte beraber olmaya karar verdik” diye konuştu.

“İç Bölge İlçe Dernekler Platformu” için uzun zamandır üzerinde çalıştıklarını, çok emek harcadıklarını dile getiren Vezirköprülüler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Aslan, “Vezirköprü, Kavak, Asarcık ve Ladik dernekleri ve dernek başkanları olarak üzerinde çalıştığımız birlikteliğin sonucu olarak buradayız. Derneklerimizin, Türkiye’de ve Samsun’da en iyi şekilde haklarını ifade edebilmek ve savunabilmek için bir araya geldik” şeklinde konuştu.

Yakmak yıkmak için değil, yapmak yaşatmak için el ele verdiklerini vurgulayan Asarcıklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bayram Çevrim, “Özümüz, sözümüz, geleneklerimiz, kültürümüz bir bütünün parçaları gibiyiz. Bu gibi güzel nedenlerden dolayı, birleşme kararı aldık” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA