‘Balkan Türk Ressamları Sergisi’ Açıldı

652’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşleri ve Kültür Etkinlikleri kapsamında ‘Balkan Türk Ressamları Sergisi’ açıldı.

‘Balkan Türk Ressamları Sergisi’ Açıldı
Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği resim ve heykel sergisinde Bulgaristan vatandaşı Heykeltraş ve Ressam Behçet Danacı ve Ressam Orhan İsmail’in eserleri Kırkpınar Er Meydanı tribünleri altında bulunan alanda açıldı.

Serginin açılışını Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği Şube Müdürü Sinan Cem Baş ve Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Lübomir Popou birlikte yaptılar. Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu açılışta yaptığı konuşmada, sanatın ve resimin toplumdaki yerinin artması gerektiğini ifade etti.

Tanrıkulu, “Türk toplumunun da ileri medeniyetler seviyesine aşması için resime, kültüre ve sanata daha fazla önem vereceğiz ve diyeceğiz ki; ‘sanat uzun hayat kısa” dedi

Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Lübomir Popou da “Her şeyden önce serginin, ortak tarihimizi ve kültürümüzü yansıtmasından dolayı memnunuz. Trakya Bölgesi içerisinde kültürel etkileşimden dolayı memnuniyet duyuyorum. Ortak kültür faaliyeti olduğuna inanıyor, Türk halkına 500 yıllık kültürü yansıtmalarından dolayı ve Bulgaristan’dan gelen arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi

Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği Şube Müdürü Sinan Cem Baş ise “Soydaşlarımız Bulgaristan ve Türkiye arasında bir köprü vazifesi görüyorlar. Yaptıklar kültür ve sanatsal çalışmalarla köprü işlevi daha bir anlam kazanıyor. Dostluk ve barış köprüsünü daha da güçlendirmiş oluyorlar” dedi.

Konuşmaların ardından konuklara ikramlarda bulunularak, sergi gezildi.
Kaynak: İHA