Bakan Yıldız’dan Mısır Darbesi Yorumu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mısır’da yaşanan darbeye ilişkin “Mısır’da yaşananlar ambalajsız bir halde sunulmuştur” dedi.

Bakan Yıldız’dan Mısır Darbesi Yorumu
Enerji Verimliliği Derneği tarafından düzenlenen “Enerji Hanım” Projesi 16.Eğitim Çalışması katılmak için kente gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Hilton Oteli’nde düzenenlen akşam yemeğinde birlik üyeleri ile biraya geldi.

Toplantıda Mısır’da yaşanan darbenin Türkiye’ye olası ekonomik etkilerini değerlendiren Bakan Yıldız, “Bizim Mısır ile birlikte 8 ülkenin yer aldığı enterkoneksiyon iş birliğimiz var. Suriye’den başlayan ve Mısır’a kadar giden iletim hatlarının yapılanmasıyla alakalı Türkiye’nin üstlendiği bir görev var. Lübnan’da yaptığımız toplantıda 8 ülkenin enterkoneksiyonunu Türkiye’nin yapması kararlaştırıldı. Tabi ki Mısır’da yaşananlar sonrası bu görevde aksama düşünmüyoruz. Mısır’da yaşananlar hangi gerekçelerle olursa olsun o ülkenin ekonomik istikranın siyasi istikrara bağlı olduğunu göstergesidir. Mısır’da yaşananlar ambalajsız bir halde sunulmuştur. Demokrasiyle ve seçimle gelen bir yapının sarsılması işidir. Siyasi istikrardaki dalgalanmalar sebebiyle o ülke ekonomik istikrarda yaşananlar sonrası sıkıntı yaşamaktadır. Bu tip dalgalanmaların ve sert rüzgarların dahi ekonomiyle ve döviz fiyatları alakalı bizim ekonomik denkliklerimizle alakalı etkileri olduğunu görüyoruz. Yıllardır bahsettiğimiz gibi siyasi istikrar bir kristal vazo gibidir. Bunun çatlamamasına ve ahengine dikkat etmemiz gerekiyor. Siyasi istikrarın muhafaza edilmesine borçlu olanlar sadece iktidar partileri değildir. Bu ülkenin yöneticileri değildir. Hangi partiyi oy verilirse verilsin siyasi istikrar yapılanması partiler üstüdür. Bu açıdan siyasi istikrarda yaşanalar ekonomi açısından son derece önemlidir” diye konuştu.

İzmir ve bölgesinin enerji sektörü açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu da aktaran Bakan Yıldız benzeri toplantıları 55 ilde gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Bakan Yıldız, “İzmir tükettiğinden daha fazla üretiyor. O yüzden bu sanayileşmeyi gerçekleştiren iş adamlarımızın dert ve sorunlarına kayıtsız kalmamak için bunları yerinde çözmek için bu tür toplantıları yapıyoruz” dedi.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Kaynak: İHA