Yalova'da "organik Ulaşım"

YALOVA - Yalova Belediyesinin "Organik Ulaşım Projesi" kapsamında, akıllı duraklar ve bisikletler uygulaması halka tanıtıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki akıllı bisiklet durağı önünde yapılan tanıtım toplantısında Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, uygulama hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Koçal, "Benim bildiğim bu Türkiye'de sadece Kayseri'de olan bir uygulama. İkincisini burada yapıyoruz. Biz daha geniş alanda, 120 bisikletle, 11 noktada bunu yapıyoruz. Bu hizmetten yararlanmak için vatandaşlarımızın kart alması gerekiyor. Biz bu hizmeti ücretsiz veriyoruz. Avrupa'da bu hizmet ücretli veriliyor" dedi.

Akılı duraklar sayesinde şehir trafiğinin rahatlayacağına dikkati çeken Koçal, şunları kaydetti:

"Akıllı duraklardaki ekrandan, hangi güzergaha hangi aracın, hangi saatte geçiş yapacağı görülebilecek. Ayrıca Yalova'da 167 minibüs kısa zamanda kartlı sisteme geçecek. Bu sitemle toplu taşıma araçları sadece duraklarda indi-bindi yapabilecek. Bunları da biz kamera sistemleriyle takip edeceğiz. Bu Yalova'daki trafik düzenini kolaylaştıracak bir organizasyon."

Koçal, geliştirilen uygulama sayesinde, vatandaşların akıllı cep telefonlarıyla araçların geçiş saatlerini ve kartlarındaki bakiyeyi görebileceklerini de sözlerine ekledi.

Ardından Başkan Koçal, tanıtım toplantısına katılan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ile akıllı duraktan bisiklet alarak belediye binasına kadar pedal çevirdi.

Kaynak: AA