Siirt Üniversitesi'nin Kontenjanı

SİİRT - Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, üniversiteyi tercih edenlerin sayısında artış olduğunu belirterek, "Kontenjanda bu yıl yüzde 42'lik bir artış sözkonusu" dedi.

Prof. Dr. Erman, üniversite tercihlerine yönelik düzenlediği basın toplantısında üniversitelerinin en çok sosyoloji ve tarih bölümlerinin tercih edildiğini ifade ederek, matematik bölümünü ise bu yıl sadece 5 kişinin tercih ettiğini belirtti.

İkinci yerleştirmede boş kalan kontenjanların dolacağına inandığını kaydeden Prof. Dr. Erman, şöyle dedi:

"Kontenjanların büyük ölçüde dolmasında yeni açtığımız fakülte ve bölümlerin, bölgenin ve ülkemizin ihtiyaçlarına göre belirlenmesi büyük etken. Öğrencilerin son yıllardaki tercihlerinde temel bilimlere doğru bir kayma görülüyor. Özellikle Fen Edebiyat Fakülteleri'nin tercihinde bunu görüyoruz. Bu fakülte mezunlarına öğretmenlik hakkı verilmediği için tercih edilmiyor. Sosyoloji ve tarih bölümlerindeki kontenjan dolmasına karşılık 22 kontenjanı bulunan matematik bölümünü ise 5 kişi tercih etti. Bu da bizde tercih kayması olduğu hissi uyandırdı. Bu yıl kontenjanımız büyük ölçüde doldu."

-Kontenjanda artış

"Kontenjanda bu yıl yüzde 42'lik bir artış sözkonusu" diyen Erman, 2 bin 540 kişilik kontenjandan 2 bin 139'unun tercih edildiğini söyledi.

Boş görünen 400 kontenjanın da ikinci yerleştirmede tercih edileceğine inandıklarını ifade eden Prof. Dr. Erman, "Yeni açtığımız ilahiyat fakültemizin 206 kontenjanı doldu. Bu fakültemizde derslerin yüzde 30'luk bir bölümü Arapça olacak. Önümüzdeki süreçte ilahiyat fakültemizi Yalova ve Fatih Sultan Mehmet Üniversiteleri'nin İlahiyat Fakülteleri gibi derslerinin tamamını Arapça veren kendi alanında adından söz ettiren bir fakülte haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Erman, meslek yüksek okulları bünyesinde de ihtiyaca cevap verecek yeni bölümler açtıklarını anlatarak, Kurtalan'da açtıkları posta işleme bölümünün kontenjanının bu yıl dolduğunu kaydetti.

Kaynak: AA