Musevi Cemaati Darülaceze’de İftar Verdi

Türk Musevi Cemaati, Okmeydanı’ndaki Darülaceze Başkanlığı’nda iftar yemeği verdi.

Din, dil, ırk, sınıf ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bakıma muhtaç kimsesiz, yaşlı ve engelli insanlarla, sokağa terk edilmiş çocukları barındıran Darülaceze’de bugün Türk Musevi Cemaatinin verdiği iftar yemeği ile bir ilk yaşandı. Cemaat mensupları, iftardan önce akşam dualarını bahçedeki sinagogda gerçekleştirdi. İftara İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, Fener Rum Patrikhanesi Patriği Bartholomeos, Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ ve çok darülaceze sakinleri katıldı.

Vali Mutlu ve Topbaş Darülaceze sakinleri ile yakından ilgilendi.

İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Kadir Topbaş, “Dünyanın bir çok noktasında kanların aktığı bir dönemde bu mekanda bir araya gelen sizler ve bizler, o bölgedeki sıkıntıların ortadan kalkması adına çözüm formül yansıtıyoruz. Bir araya gelebilmek, bir ötekini hissetmek ve kabul etmek ile her şey çözülür” dedi.

“AYNI SOFRADA OLMAMIZ ALLAH’I DA HOŞNUT KILAR”
Bartholomeos ise, “Farklı dinlere mensup bizlerin iftara icabet etmesi yadırganmamalı. Tam aksine desteklenmelidir. Hepimizi birleştirici bu adımlar hepimizi yaratan Allah’ın arzularında atılmış adımlardır. Aramızdaki farklılıkların bizlerin aynı çorbayı paylaşmamız engellenemez. Bilakis bu durum Allah’ı da hoşnut kılar” ifadelerini kullandı.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da, “Ümit ediyorum ki bu güzel ortam dünyaya da örnek olur. İnsanların din veya mezhep ayrılıkları yüzünden kavgaya tutuştukları bir zamanda böyle güzel bir ortamdan dünya istifade eder İnşallah” diye konuştu.

Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ ise, “Ramazan’ın özelliği var. Tüm semavi dinlerde orucun farklı bir yeri vardır. Allah’a ibadet etmenin, Allah’tan başka bir şeye tapınmamanın bir meri vardır. Biz de İslam aleminin sevincini paylaşmak için buradayız.” şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, “Bu akşam, çok daha farklı bir iftar sofrasında buluştuk. Bu güzel sofrada bizim buluşmamıza vesile olan, Türk Musevi Cemaatini selamlamak istiyorum. Bizi böylesine güzel bir sofrada buluşturan, 13'üncüsünü düzenleyen Yüce Allah’ın çocuklarının aralarında hiçbir ayrıcalık olmadığını hissettiren dostlara teşekkür ediyorum. Gerçekten önemli bir akşam. Bundan sonraki ramazanlarda da geleneksel hale devam edecektir. Sayın cemaat liderimiz ifade ettiler, ülkemizin hemen yanı başında yaşanan acılardan dolayı o acılarımızı paylaşmak üzere şahsıma cemaatin bağışını takdim ettiler. Bu bağışı Dışişleri Bakanımıza büyük bir onur ve zevkle ileteceğimi buradan söylemek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA