Mamak Belediyesi'nden İftar

ANKARA - Mamak Belediyesi, ramazan başından bu yana süren "Mahallede İftar Var" etkinliği kapsamında üç bine yakın Mamaklıya iftar verdi.

Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahapgürler pazaryerinde, Yeşilbayır, Şahapgürler ve Küçük Kayaş mahalle sakinlerine iftar verildi.

Yaklaşık üç bin kişinin bir araya geldiği iftara, AK Parti Ankara Milletvekili ve MKYK üyesi Bülent Gedikli, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, meclis üyeleri, birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

İftar öncesinde masaları gezerek Mamaklılarla sohbet eden Gedikli ve Akgül, vatandaşların isteklerini dinledi.

Akgül, iftarın ardından yaptığı konuşmada, "Üç yıldır mahalle iftarlarını devam ettiriyoruz. Mahalle iftarları dostluğu pekiştiriyor ve paylaşımı artırıyor. Zengin, fakir, yaşlı, genç ayırt etmeden bir aile gibi aynı sofranın etrafında bir ekmeği paylaşıyoruz. Eski ramazanlar Mamak'ta can buldu" dedi.

Gedikli de Mamaklılarla iftarda birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ortadoğu ve tüm dünyadaki İslam kardeşliği, Müslümanların zalimlerin yönetiminden kurtulmaları için dua edilmesini istedi.

Mısır, Suriye, Somali, Yemen ve Arakan'da yaşananlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi karşı çıkan olmadığını belirten Gedikli, "Batı, tarihinde görülmemiş bir 'üç maymun oyunu' ile itibarını, güvenilirliğini yitiriyor" dedi.

Müslümanların yaşadığı birçok ülkede kargaşa yaratma projelerinin yürürlüğe konulduğunu dile getiren Gedikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de geçtiğimiz aylarda Gezi Parkı olaylarını bahane ederek ardı ardına açıklamalar yapan uluslararası basın, sanal bir 'ekonomik kriz gelir bak ha' paniği yaratmaya çalışan kredi derecelendirme kuruluşları, çarşaf çarşaf imzalı mektuplar yayımlayan Hollywood yıldızlarını vatandaşlarımız 'Pes' diyerek izliyor. Ancak sadece izlemekle kalmadılar, ne yaptılar... 'Diklenmeden dik duracağız' diyen Recep Tayyip Erdoğan'a verdikleri desteğin arkasında durdular. Vurmadılar, kırmadılar, oylarının, çocuklarının geleceğinin ve Türkiye sevdalısı AK Parti için meydanlara koştular."

Siyasi istikrar sayesinde Türkiye'de hem büyümeden vazgeçilmediğini hem enflasyon riskini ortadan kaldıracak tedbirler alındığını hem de kamuda ve özel sektörde yatırımlara devam edildiğini vurgulayan Gedikli, "Geçen yılın ilk yarısında 6,7 milyar lira açık veren bütçe bu yıl 3,1 milyar lira fazla verdi. Türkiye'nin gayrisafi yurt içi hasılası 2013 yılında 968,2 milyar dolara ulaşacak. Türkiye, bu GSYH rakamıyla dünyanın en büyük 17'nci ekonomisi olma unvanını sürdürecek" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA