İzmir'de Asayiş

İZMİR - İzmir'de meydana gelen iki ayrı hırsızlık olayında 5 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Karabağlar ilçesi Basın Sitesi'nde bir evden hırsızlık yaptıktan sonra kaçan zanlıları takibe alan güvenlik güçleri, Güzelyalı semtinde eşgale uygun bir kişinin kullandığı aracı durdurdu. Araçtan inerek kaçan 2 şüpheli kovalamaca sonucu yakalandı.

Zanlılardan M.U.'nun hırsızlıktan 2 kaydının, O.K.'nin ise çeşitli suçlardan 13 suç kaydının olduğu öğrenildi. Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İzmir'deki bir başka hırsızlık olayında ise Buca ilçesi Şirinyer semtinde bir kuaföre giren hırsızların jöle ve LCD televizyon çaldığı iddia edildi.

İhbar üzerine bir otomobili takibe alan polis, araçtaki L.B., A.Y.K. ve G.O'yu kovalamaca sonucu gözaltına aldı.Araçta kuaförden çalındığı tespit edilen jöleler bulunurken, çalındığı beyan edilen LCD televizyon bulunamadı.

G.O. isimli zanlının ifadesi doğrultusunda Buca 637/50 sokakta bulunan boş bir arazide yapılan incelemede bir televizyon bulunurken, bu televizyonun kuaförden çalınan televizyon olmadığı, aynı gece başka bir işyerinden çalındığı anlaşıldı.

Zanlıların sorgusunda kuaförden çalındığı iddia edilen LCD televizyon, Buca ilçesinde Y.Ö. isimli kişinin evinde bulundu. Aynı gece iki ayrı adresten hırsızlık yaptıkları tespit edilen ve çeşitli suçlardan kayıtları bulunan zanlılar L.B., A.Y.K. ve G.O. emniyetteki işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA