Expo 2016 Hazırlıkları

ANTALYA - EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, "Antalya'nın özel bir oyun veya replikle tanıtılması halkın üzerinde etkili olacaktır" dedi.

Gülay, Antalya Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Tufan Dağıstanlı'yı ziyaret etti. Görevine yeni başlayan Dağıstanlı'ya başarı dileyen Gülay, AKSAV yöneticilerine EXPO 2016'yla ilgili bilgi verdi. Bu yıl 50'inci yılını kutlayan Altın Portakal Film Festivali'nin EXPO 2016'nın tanıtımı için önemli bir fırsat olacağını belirten Gülay, festival ile EXPO'yu biraraya getirerek sinerji yaratmaları gerektiğini ve festival etkinliklerinde EXPO 2016 olarak yer almak istediklerini dile getirdi. AKSAV Başkanı Dağıstanlı ise EXPO ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Gülay, ardından Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan'ı ziyaret etti. Tiyatronun halkla iç içe yapılan bir sanat olduğuna dikkati çeken Gülay, "Antalya'nın özel bir oyun veya replikle tanıtılması halkın üzerinde etkili olacaktır" dedi.

Kayacan ise EXPO 2016'nın teması olan çiçek ve çocuğun sanatın temelini oluşturduğunu kaydetti.

Kayacan, Antalya için önemil olan bu organizasyona ellerinden gelen katkıyı sunacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA