Çankaya 7 Ayda Alanının 3 Katını İlaçladı

İlçe alanı 40 bin hektar olan Çankaya Belediyesi, 2013 yılının 7 ayında 125 bin hektarlık alanda ilaçlama yaptı.

Çankaya 7 Ayda Alanının 3 Katını İlaçladı
Çankaya Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi tarafından yaz kış demeden 7/24 verilen ilaçlama hizmetinde 125 bin hektarlık alan, Biyosidal Ürün Yönetmeliği’ne uygun ruhsatlandırılmış ürünlerle ilaçlandı.

Halk sağlığını maksimum düzeyde koruma amaçlı olarak günlük 3 vardiya halinde yapılan ilaçlamalarda, cadde ve sokaklardaki ağaç ilaçlaması, vatandaşın sokakta olmadığı gece saatlerinde yapılıyor. Mütemadiyen kene, sivrisinek, fare gibi insan sağlığını tehdit eden zararlılarla mücadele veren Çankaya Belediyesi İlaçlama Birimi, vatandaştan gelen açık alan ilaçlama taleplerini de değerlendiriyor.

Kışın kışlak yazın da uçkun mücadelesi veren ekipler, yaz aylarıyla birlikte daha yoğun bir çalışma programı gerçekleştirdi. Geçen yıl 200 bin hektarlık alanda yapılan ilaçlamanın, bu yıl ilk 7 ayda 125 bin hektarda yapılmasıyla birlikte yıl sonunda 200 bin hektarın üzerine çıkması bekleniyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile koordineli çalışarak Çankaya ilçe sınırlarındaki park, bahçe ve yeşil alanlarda ilaçlamanın 1 milyon 250 bin metrekareye ulaştığı bilgisini veren yetkililer, vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını ifade ettiler. Çankaya’ya Bala ilçesinden bağlanan kırsal bölgede de bataklık, su birikintisi gibi alanlarda ilaçlamanın periyodik olarak sürdüğünü bildiren yetkililer, Çankayalıların çevrelerindeki haşereden kaynaklı (bina içleri hariç) şikayet ve talepleri için 444 06 01 (Çözüm Merkezi) numaralı arayabilecekleri bilgisini verdiler.
Kaynak: İHA