Çanakkale'de Kısa Kısa

ÇANAKKALE - Biga Kaymakamı Fatih Genel, Kaymakamlık personeliyle iftarda bir araya geldi.

Genel, Kaymakamlık ile İlçe Özel İdare Müdürlüğü çalışanlarının aileleriyle katıldığı yemekte yaptığı konuşmada, Biga'nın güzel ve şirin bir ilçe olduğunu söyledi.

Onlarla görev yapmaktan onur duyduğunu dile getiren Genel, "Çanakkale'nin en büyük ilçesi olmasına rağmen asayiş, birlik ve beraberlik açısından örnek durumdayız. Tüm kurumlar arasında ilişkileri son derece iyi. Bigamızda herkesin yüzü gülüyor. Biga'yı seviyoruz. Kapımız herkese açıktır" dedi.

-Çan Belediyesinin ramazan etkinlikleri

Çan Belediyesinin ramazan etkinlikleri kapsamında Emrah Yiğit konser verdi.

Atatürk Şehir Meydanı'ndaki konseri, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, AK Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz ile vatandaşlar izledi.

Yiğit konserde, Türk sanat ve tasavvuf müziğinden eserler seslendirdi.

-İŞKUR meslek edindirme kursları

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu tarafından temizlik, servis elemanı ile aşçı yardımcılığı kursları düzenlenecek.

İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre, son başvuru tarihi 4 Ağustos olan kurslar için müracaatlar, İl Müdürlüğüne şahsen, internetten ise "www.iskur.gov.tr" adresinden yapılabilecek.

Kursiyer adaylarının mülakatları 5 Ağustos'ta İl Müdürlüğünde yapılacak. Eğitimler 450 saat sürecek. Kurs 12 Ağustos'ta başlayıp 3 Aralık'ta sona erecek.

Çanakkale Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde yapılacak eğitim süresince kursiyerlere günlük 20 lira harçlık verilecek, sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri yatırılacak. Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek.

Kaynak: AA