Bursa'da Kardeşlik İftarı

Bursa Valiliğinin düzenlediği iftar yemeğinde Muş, Erzurum, Diyarbakır ve Roman Dernekleri'nin üyeleri bir araya geldi.

Bursa'da Kardeşlik İftarı
Yıldırım Spor Kompleksi'nde düzenlenen iftara, Ak Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte konuşma yapan Bursa Valisi Şahabetti Harput, "Ramazan'ın son 10 günü içerisindeyiz. Elimizde çok kıymetli bir hazine akıp gidiyor. Allah bizi önce kadir gecesine ardından da bayrama kavuşturarak bayramı kutlamayı nasip etsin. Ramazan bizim için bir paylaşma ayıdır. Hepimiz aynı Allah'ın kullarıyız. Bu vatanı beraber kurduk, beraber savunduk ve beraber savunmaya devam ediyoruz. Şehitlerin içerisine baktığımız zaman Roman da var, Diyarbakır'lı var, Yozgat'lı var, Konya'lı var. Dolayısıyla biz bir bütünüz" dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım da, "Türkiye'de birlik ve beraberlik sayesinde Ramazan ayı huzurla ve mutlu bir şekilde kutlanıyor. Ancak bu güzellikler komşumuz Suriye'de, Filistin ve Mısır'da malesef yaşanmıyor. Ramazan ayında oradaki din kardeşlerimizin zulümlerden kurtulması için dua ediyoruz"diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ise, "Ramazan ayında insan insanlığını hatırlıyor. Bu ayda insan daha uhrevi duygular içerisine giriyor. Kendi içimizde kendimizi aramaya, yokluğun içinde var olmaya çalışıyoruz" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, ramazanın bolluk, bereket ve kardeşliğin doruğa erdiği bir ay olduğunu, Ramazan'ı dolu dolu yaşatmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Kaynak: İHA