Vali Karaloğlu'ndan Başkale'ye Ziyaret

VAN - Vali Münir Karaloğlu, Van-Başkale ve Hakkari karayolunu daha konforlu hale getirecek 3 bin 160 metre uzunluğundaki Hoşap Tüneli ve 55 kilometrelik Başkale çevre yolu ihalesinin, Karayolları Genel Müdürlüğünce yapıldığının müjdesini verdi.

Vali Karaloğlu, kamu yatırımlarını incelemek, muhtar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderlerinin sorunlarını dinlemek amacıyla, Başkale'ye gitti.

Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın da eşlik ettiği Başkale programında, ilk önce yapımı devam eden erkek öğrenci yurdunu inceledi. İnşaattaki eksikliklerin bir an önce giderilmesini isteyen Karaloğlu, yurdun yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi yönünde talimat verdi.

Yapımı devam eden jandarma taburu hizmet binası ve Mehmetçik koğuşlarında incelemede bulunan Karaloğlu, buradan beraberindekilerle, aslen Başkaleli olan Abdulhekim Arvasi'nin hatırası kabul edilen caminin inşaatına geçti.

Kur'an kursu öğrencileri tarafından kendisine çiçek takdim edilen Vali Karaloğlu, cami hakkında Rölöve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram'dan bilgi aldıktan sonra, Abdulhekim Arvasi Kur'an Kursunu da ziyaret etti.

Daha önce askeri kantin olarak kullanıldıktan sonra, Kadın Kültür Merkezine dönüştürülen binayı inceleyen Karaloğlu, burada kadınlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi ve merkezdeki çocuklara oyuncak dağıtttı.

Karaloğlu, son olarak askeri gazinodan erkek öğrenci yurduna dönüştürülen binayı inceledi.

Kaynak: AA