Sürücüler İftar Vakti Daha Dikkatli Olmalı

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, yılın en sıcak ve en uzun günlerine rastlayan Ramazan ayı dolayısıyla sürücülerin aceleciliğin ve dikkat yoğunluğunun en yoğun olduğu iftar vakitlerinde daha dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Sürücüler İftar Vakti Daha Dikkatli Olmalı
Yaklaşık 16 saat süren oruç vaktinin bir de yaz sıcakları ile birleşmesi nedeniyle sürücüsünden yayasına herkesin daha dikkatli olması gerektiğini belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “İftara yakın meydana gelen kazaların çoğunluğu dikkatsizlikten kaynaklanıyor” dedi.

Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Aydın’da Ramazan ayı oruçları nedeniyle özellikle iftara yakın birçok kişinin kan şekeri ile sabır derecelerinin düştüğünü belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç “Açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkat dağılmasına karşı sürücülerin her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olması gerekiyor. Bunun yanında yayalarımız da en az sürücüler kadar dikkatli olmalı” diye konuştu.

SICAKLAR DİKKATİ DAĞITIYOR
İstatistiklere göre kazaların daha çok yazın tatillerde ve sıcaklarda meydana geldiğini belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Aydın Türkiye’nin en sıcak illerinden biri. Birçok kişi şahit olmuştur. Bazen ‘Göz göre göre çarptı veya kaza yaptı’ diyoruz. Bu tür kazaların temel nedeni dikkat dağınıklığı ve yorgunluk. Dünyada her yıl ortalama 1,2 milyon kişinin trafik kazasında hayatını kaybettiği, 50 milyon kişinin de yaralandığı trafik kazalarını önlemek için herksi kurallara uymaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA