Mısır Halkına Tavşanlı'dan Destek

KÜTAHYA - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda teravih namazını ardından Mısır halkına destek için gıyabi cenaze namazı kılındı. Hazırlanan ortak bildiri okundu.

Mısır halkına destek vermek, zulme karşı durmak paydasında, bir araya gelen Tavşanlılı bir grup, gıyabi cenaze namazı kıldılar ortak bildiri okudu.

Açıklamada şunlar yer aldı:

"Bugün Ortadoğu'da ve Kuzey Afrika'da dalga dalga yayılan intifadanın önce Suriye'de önü alınmakta sonrasında da karşı devrimlerle yükselen özgürlük talepleri ezilmeye çalışılmaktadır. Türkiye'de, Birezilya'da, Mısır'da yaşanan Tunus'ta da hazırlanan yalnızca budur. Ortadoğu intifadalarına bin kuşkuyla yaklaşanların, arkasında Batı parmağı arayanların yaşanan süreci daha dikkatli izlemeleri gerekir. Zira bugün saflar açık ve net ortadadır. Tankların sokağa çıktığı, yargısız infazların başladığı, seçilmiş iktidar üyelerinin derdest edilerek tutuklandığı şu günlerde, televizyonların kapatılıp üniformalı bezirganların marşlar eşliğinde ekranlarda darbelerini açık açık ilan etmelerine rağmen Batı'nın, yaşanan süreci yumuşak sıfatlarla tanımlaması ve asla darbe benzetmesi yapmaması yeterli bir örnektir herhalde. Mısır ordusunun senelik ulufesini vermeye devam ederek kesin itaatlerini talep eden ABD'nin bu işlerin perde arkasında olmadığını artık kimse iddia edemez.

Seçilmiş bir iktidarı alaşağı edilen alçakça bir darbeyi ilk önce yüz bin Suriyelinin katili olan Beşşar Esed'in, sonrasında Suudi Arabistan, BAE, Katar ve FKÖ lideri Mahmud Abbas'ın tebrik etmesi safları netleştirirken siyasal İslam'ı isteyenlerin sonunun darbe olacağını iddia eden Esed ile İran ve Hizbullah'ın yan yana duruşları da ayrı bir ibretlik tabloyu ortaya koyuyor. Mısır'da cuntanın polis ve askerinin Rabiatul Adeviyye meydanındaki göstericilere saldırısı sonucu 200 kardeşimiz şehit oldu, 4500 kişi yaralandı."

"Biz bütün dünyadaki Müslümanların kardeşleriyiz" denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Biz bir ümmetiz. Nerede hangi Müslüman acı çekiyorsa biz orada onunlayız ve acısını paylaşıyoruz. Mısırlı kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz. Haksızlığa uğradıklarını biliyoruz ve bu hak mücadelesinde yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Dünya zulme suskun kalsa da biz kalmayacağız. Küresel güçler güçlü Müslüman istemese de biz isteyeceğiz ve destekleyeceğiz. Batı dünyasının artık dünyanın hiçbir yerine demokrasi götürme derdi olmadığını artık daha net ve kesin biliyoruz. Demokrasiyi sadece kendi çıkarları söz konusu olduğunda istediklerini ve kendileri dışındakilerin gerçek demokrasi ile muhatap olmasını istemediklerini daha aşikar biliyoruz batı dünyasının. Bu vesileyle Müslüman'ın Müslüman'dan başka kardeşi yok. Kardeşiz kardeşliğin gereğini yapacağız ve kardeş kalacağız. Selam olsun Mısır'da onurluca darbeye karşı duran kardeşlerimize, selam olsun zulme direnen bütün Müslüman kardeşlerimize."

Kaynak: AA