Kipat Projesi Hedefine Ulaştı

Antalya'nın Akseki İlçe Kaymakamlığı ve Akseki Eğitim Hayratı Derneği tarafından hayata geçirilen kısa adı KİPAT olan Kitap Paylaşımını Artırma ve Teşvik Projesi, başarıyla uygulanıyor.

Kipat Projesi Hedefine Ulaştı
KİPAT Projesi'nin Antalya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklendiğini belirten Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, "Kampanyamızın ismi okula yeni başlayan bir çok öğrencinin kitaba 'Kipat' demesinden esinlenmiştir. Projede ilk hedefimiz 7’den 70’e herkeste kitap okuma alışkanlığının oluşturulmasıdır. Kitap okumanın hava kadar, su kadar, oksijen kadar gerekli temel bir ihtiyaç olduğunu göz ardı etmemeliyiz. Kampanya kapsamında Akseki Kaymakamlığı başta olmak üzere Akseki’de bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, bazı özel sektör ve okullara KİPAT kutuları yerleştirdik. İsteyen vatandaşlarımız kutulara konulan kitaplardan alıp okurken okuduğu kitapları da diğer vatandaşların okuması amacıyla kutuya bırakıyor" dedi.

Proje kapsamında Türkiye’nin değişik yerlerinden 40 okulla kardeş okul protokolü yaptıklarını belirten Çeviren "KİPAT'la Hakkari ve Bingöl'e 15 bin kitap gönderdik. Kardeş okullara kitap göndermeye devam ediyoruz. Projemizin gayesi kitap okuma alışkanlığı kazanma, paylaşma ve teşvik etme. Proje sayesinde ben de çok sayıda kitap okudum. Kutulara çok sayıda kitap bırakılınca insanın kitap okuma isteği artıyor. Proje ortağımız Akseki Eğitim Hayratı Derneği’ne teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA