Eğitimcilerden Kaymakam Ünal'a Duygusal Veda

KÜTAHYA - İçişleri Bakanlığının son kararnamesiyle İstanbul Esenler İlçe Kaymakamı olarak atanan Kaymakam Yüksel Ünal'a Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından veda iftarı düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Şube Müdürleri Dursun Gülseren ve Mehmet Kemal Gündüz, Burdur ili Çavdır İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yazar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm eğitim kurumlarının müdür ve müdür yardımcılarının hazır bulunduğu iftarın onur konuğu Kaymakam Yüksel Ünal oldu.

Yemek sonrası kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şirikçi, Simav'ın eğitim camiası olarak Kaymakam Ünal'ın İstanbul'a tayini dolayısıyla hüzünlü olduklarını ifade etti.

İdarecilikte günün şartları çerçevesinde nasıl bir idarecilik yapılması gerektiği konusunda Kaymakam Ünal'ın iyi bir örnek olduğunu ifade eden Şirikçi, şunları söyledi:

"Her zaman yöneticilik yapılabilir ama kriz dönemlerinde yöneticilik yapmak kolay değildir. 2 yıl önce hepimizin yaşadığı deprem döneminde her türlü krize, olumsuzluğa ve çaresizliklere rağmen ilçe yöneticiliğiyle bizlere örnek olan sayın kaymakamımız Yüksel Ünal'ı eğitimciler olarak geç bulup çabuk kaybettiğimize inanıyorum. Eğitimciler olarak üzüldüğümüz bu tayin sayın kaymakamımız adına elbette sevindiricidir. Çünkü Simav'dan çok daha büyük bir ilçede görev yapma şansını yakalamıştır. Simav'daki başarılarını orada da artırarak sürdüreceğine yürekten inanıyoruz. 3 yıl boyunca ilçemizde eğitim alanında başarıların artarak kazanılmasında her zaman yanımızda olan, destek veren sayın kaymakamımıza kurumum ve eğitimci arkadaşlarım adına önce teşekkür ediyor sonra da yeni görevinde sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum."

Günün anısına plaket ve hatıra olarak Simav halısı takdim edilen Kaymakam Ünal ise kendisine gösterilen ilgi ve saygıya teşekkür etti.

Simav'da görev yaptığı süre içinde halk adına yaptığı çalışmalarda görev alan tüm kamu çalışanlarını başta öğretmenler olmak üzere hep arkadaş gibi gördüğünü ifade eden Kaymakam Ünal, "Simav'da eğitim alanında var olan başarının gerçek mimarları sizlersiniz. Hakk'a hizmetin halka hizmet olduğu gerçeğiyle birlikte çaba gösterdik. Ben bugün burada yarın bir başka yerde hizmet vermeyi sürdüreceğim. Önemli olan görev yaptığımız yerlerde hoş bir sada, insanların gönüllerinde izler bırakabilmektir. Ben bu yüzden yaşadığım süre içinde sizleri ve Simav'ı hep gönlümde yaşatırken sizlerin de beni anacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

Kaymakam olarak, İlçe Milli Eğitim olarak tek bir gayelerinin olduğunu, bunun da ilçede SBS ve LYS'de başarıları sürekli kılmak olduğunu belirten Kaymakam Ünal, şöyle devam etti:

"Başarıları birlikte yakaladık ama eminim ki bunu sürdürecek olan sizlersiniz. Simav, Ünal ailesi için bir limandı. Bizler bu limandaki süremizi doldurduk. Şimdi yeni bir limana doğru hareket etme vakti gelmiştir. Beni her zaman Simav Kaymakamı Yüksel Ünal olarak anın ve hepiniz hakkınızı helal edin. Esenler'e yolunuz düşerse mutlaka bana uğrayın, göreceksiniz burada olduğu gibi orada da kapılarım sizlere hep açık olacaktır."

Kaynak: AA