Eğitim-bir-sen’den İftar Programı

Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi.

Eğitim-bir-sen’den İftar Programı
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) tarafından üyelerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Muş’ta bir parkta düzenlenen iftar programında konuşan Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Bayram Güler, kararlılık ve azmin gereği etkili ve yetkili sendika olma yolunda verilen mücadele ile Türkiye’nin ve Muş’un en büyük sendikası olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Güler, “Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi veren, hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeyip, kendi dinamizmini oluşturan, medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı seçen Eğitim-Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımlara paralel, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelesine hız kesmeden aynı kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu.

“MUŞ’TA 2 BİN ÜYEMİZ VAR”
2 bin üyeyle Muş’ta, Türkiye genelinde ise 251 bin 111 üye sayısıyla en büyük sivil toplum örgütü olmanın kıvancını yaşadıklarını söyleyen Şube Başkanı Güler, “Büyük olmak, büyük kalmak elbette daha çok sorumluluk, daha çok gayret, daha çok emek demektir. Sizler ve biz bunun bilincinde olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu terör belasından kurtulması, kardeşliğin tesisi, birlik ve beraberliğimizin inşası için sorumluluk almamızı varsın birileri anlamasınlar. Kendimizi bu yangına serçe misali de olsa su taşımak zorunda hissediyoruz. Varsın başkaları karga gibi odun taşıdığı yetmiyormuş gibi, su taşıyanları hainlikle suçlamaya devam etsinler. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak, milletin önündeki en büyük problemle ilgili sorumluluk aldıkları gibi milleti, oynanan oyunlara karşı uyarma görevlerini de yapıyoruz. 1 Ağustos’tan itibaren yetkili sendika olarak inşallah hükümetle pazarlığa girerek ekmeğimize ekmek katmak istiyoruz. Bizler inancımıza, değerlerimize de sahip çıkıyoruz. Bizler kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için yaptığımız eylemle başörtüsü yasağını filen ortadan kaldırdık, yasal boyutunu da hükümetin bir an önce gerçekleştirmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA