Dodurga Domates ve Çilek Üretim Merkezi Olacak

Çorum’un Dodurga ilçesinde bu yıl ilk defa yapılan organik çilek ve domates üretimi olumlu sonuç verdi.

Dodurga Domates ve Çilek Üretim Merkezi Olacak
Dodurga Belediyesine ait 3 dönümden oluşan tarım arazisine dikilen 10 bin adet çilek fidesi ve 3 bin adet domates fidesinden ilk hasat yapıldı. Hasat edilen ürünlerin pazarlanmasına başladı.

İlk hasadın oldukça olumlu geçtiği Dodurga’da çilekten yıllık 2, domatesten ise 20 bin ton ürün alımı bekleniyor.

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dodurga Belediyesi’ni ziyaret etti. AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, organik tarım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İlçenin organik tarım ürünleri merkezi olma yolunda ilerlediğini belirten Başkan Kılıç, dış pazarlara açılmak olduğunu vurguladı. Kılıç, en iyi organik ürünlerin Dodurga'da yetiştiğini belirterek organik tarımda iddialı olduklarını kaydetti.

Geçtiğimiz yıl belediye ait arazilere ekilen salçalık biber, yeşil fasulye ve atın çilek ektiklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını hatırlatan Kılıç, “Dodurga geniş tarım arazilerine sahip. İlçemizde organik tarımın geleceği adına büyük bir yatırım yaptık. Obruk Barajı Sulama Projesi sayesinde kıraç arazilerimiz de suya kavuşacak. İlçe halkımız organik tarımı iyi öğrendikten sonra bu alanda önemli bir merkez olmayı arzuluyoruz. Önce yurt pazarına açılacağız, daha sonra ihracata başlayacağız. Ayrıca ilçemizde kurulacak fabrikalarda yetiştirdiğimiz sebzelerden ilçemizin markasını taşıyan organik salça ve organik turşu gibi ürünler de üretmeyi planlıyoruz. En büyük rüyamız ülkemizin dört bir yanında Dodurga markalı organik ürünlerin tüketilmesi” dedi.

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, dünyada organik tarım ve gıdaların her geçen gün değer kazandığını önem kazandığını söyledi.

Dodurga’da organik tarım yapılmasının mutluluk verici olduğunu dile getiren Uslu, ilçenin önemli bir merkez olacağına inandığını belirtti.

Kaynak: İHA