Denizli'de Kaçak Avlanmaya Ceza

DENİZLİ - Çivril ilçesinde kaçak avlandıkları iddia edilen, aralarında Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek'in de bulunduğu 4 kişi para cezasına çarptırıldı.

Çivril İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ihbar üzerine Akdağ bölgesinde yaptıkları operasyonda, takip ettikleri 07 BLK 07 plakalı cipi Kavakalanı köyü Hacı Kadirler mevkisinde durdurdu.

Yapılan aramada araç içerisinde yaralı bir Kızılgeyik yavrusu ile üç ruhsatlı av tüfeği ele geçiren ekipler, araçtaki Belek Belediye Başkanı Mecek ile beraberindeki üç kişiyi gözaltına aldı.

Mecek ile beraberindekilerin ifadelerinde Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinden geldiklerini ve Dinar'a gitmek istediklerini ancak ormanda yollarını kaybettiklerini belirttikleri, avlanmadıkları iddia ettikleri, araçtaki geyik yavrusunu yaralı olarak yolda bulduklarını ve tedavi ettirmek için yanlarına aldıklarını, ruhsatlı tüfeklerinin sürekli araçta bulunduğunu anlattıkları öğrenildi.

Gözaltına alınanlar, kaçak avcılık yaptıkları gerekçesiyle para cezasına çarptırılırken, yaralı Kızılgeyik yavrusu tedavisinin yapılması için Denizli Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Kaynak: AA