Bursa Valiliği'nden İftar Programı

BURSA - Bursa Valisi Şahabettin Harput "Artık ramazanın son on günü içerisindeyiz. Adeta elimizden kıymetli bir hazine akıp gidiyor. İnşallah Allah bizi sağlık ve huzur içerisinde Kadir Gecesi'ne ardından da bayrama kavuşturarak, birlik ve beraberlik, sevinç içerisinde gerçek manada bayramı da kutlamayı nasip etsin" dedi.

Bursa Valiliği, Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Roman derneklerininin temsilci ve üyelerini, düzenlediği iftar programında bir araya getirdi. Organizasyonda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Vali Harput, burada yaptığı konuşmada, ramazanın sabır ayı olduğunu belirtti.

Birbirini sevmeyen insanların tam olarak iman etmiş sayılmayacağını anlatan Harput, şöyle devam etti:

"Bu ay bizim için bir paylaşma ayıdır, sevgi ayıdır. Çünkü biz, hepimiz aynı Allah'ın kullarıyız, aynı peygamberin ümmetleriyiz. Aynı vatanda aynı bayrak altında yaşıyoruz. Bu vatanı beraber kurduk, beraber savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Malazgirt'te de Çanakkale'de de Kıbrıs'ta da bugün terör mücadelesinde de hep omuz omuza beraber olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Şehitlerin içerisine baktığımız zaman Roman da var, Diyarbakırlı var, Bursalı var, Yozgatlı var, Trabzonlu var, Konyalı var. Dolayısıyla biz bir bütünüz."

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım da Mısır'da ve Ortadoğu'da yaşanan olayları anımsatarak, "Bu bölgede ülkemizin birliği ve dirliği, huzuru, hepimiz ve bölge için inanılmaz bir kazanımdır. Huzurumuzu bozmak isteyenlere karşı millet olarak dimdik ayakta olduğumuzu bir kere daha belirtmek istiyorum" dedi.

Valiliğin düzenlediği iftar programına CHP Bursa milletvekili Sena Kaleli, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, merkez Yıldırım ilçesi Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Diyarbakır, Erzurum, Muş ve Roman derneklerinin üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA