Atlı Yerine Bisikletli Polis

MUĞLA - Marmaris sahillerinde geçen yaz görev yapan atlı polis timinin yerini, bu yıl bisikletli polis timi aldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından turizm merkezindeki güvenlik hizmetlerine destek sağlamak amacıyla oluşturulan "bisikletli polis timi", Marmaris'te görev yapmaya başladı.

Yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki Uzunyalı mevki ve Halk Plajı'nda sahil boyunca görev yapacak 2 kişinden oluşan polis ekibi, yaz mevsimine ve bisiklet binmeye uygun kıyafetleriyle dikkati çekti. Sahildeki yabancı turistler, bisikletli polislere ilgi gösterdi.

Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahil şeridinde sürekli dolaşacak bisikletli polislerin özellikle "meyveci" olarak tabir edilen seyyar satıcılar ve turistleri taciz eden kişilerin önlenmesi için görev yapacağını söyledi.

Sarıkaya, ekibin başarılı olması durumunda bisikletli polis sayısının arttırılmasının planlandığını kaydetti.

İlçede geçen yıl yaz ayında Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan atlı polis timi görev yapmıştı. 4 atlı polisten oluşan tim, kısa bir süre sahillerde devriye görevi yaptıktan sonra uygulamaya son verilmişti.

Atların bakımında yaşanan zorluklar, neden olduğu çevre kirliliği ve bazı turistlerin atlardan korkması sonucu atlar, Gökova'daki at çiftliğine iade edilmişti.

Kaynak: AA