Ak Parti Konya Başkanlığından "Ramazan Sevincini Paylaşıyoruz" İftarı

KONYA - AK Parti Konya Başkanlığı tarafından, Akşehir ve Tuzlukçu'da "Ramazan Sevincini Paylaşıyoruz" konulu iftar programı düzenlendi.

AK Parti Konya Başkanı Ahmet Sorgun, Akşehir Nasreddin Hoca Meydanında yaptığı konuşmada, ramazanın sevinç, paylaşma ve mutluluk anlamına geldiğini söyledi.

Akşehirlilerle birlikte iftar sevincini yaşadıklarını ifade eden Sorgun, "10 gün önce Konya Büyükşehir Belediyemiz Suriyeli mültecilere iftar yemeği verdi. Çoğu annesiz, babasız veya eşini kaybetmiş. Duaların reddedilmediği bu ramazan günlerinde Müslüman kardeşlerimiz için dua edelim. Bizler dili, dini veya ırkı ne olursa olsun mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise bu yıl Konya'nın her yerinde ramazan coşkusunun yaşandığını, şu anda Konya merkezde 4 mahallede yaklaşık 8-10 bin kişinin iftarını birlikte açtığını belirtti.

Akşehir'in yalnızca Konya'nın değil ülkenin de en önemli ilçelerinden biri olduğuna değinen Akyürek, tarımsal üretimi, sanayisi, STK'ları, beşeri sermayesi ve sosyo-kültürel yapısıyla bölgenin parlayan yıldızı konumunda olduğunu sözlerine ekledi.

AK Parti Akşehir Başkanı Abdullah Bahadır Örs de iftar programı sayesinde birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu birlikte yaşadıklarını dile getirdi.

Akşehir'in yanı sıra Tuzlukçu'da da iftar programı düzenlendi.

Programa, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, AK Parti Konya Başkanvekili Mustafa Dündar, AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, AK Parti Tuzlukçu Başkanı Aytekin Ekici ve birçok davetli katıldı.

Kaynak: AA