Suriye'ye 103 Adet Prefabrike Ev Yardımı

ERZURUM - Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği tarafından, Suriye'ye 103 adet prefabrike ev gönderildi.

Derneğin bölge temsilciliği tarafından lojistik merkezden 12 tıra yüklenen 12,5 metrekare büyüklüğündeki 103 adet prefabrike ev, Suriye'ye destek için bölgeye sevk edildi.

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği kurumsal sorumlusu Mahmut Özyurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'den göç eden mülteci ailelere kışın 12 tır dolusu prefabrike ev gönderdiklerini anımsatarak, çeşitli tarihlerde yardımların devam ettiğini söyledi.

Evi olmayan mülteci aileler için bölgeye yine yardım göndereceklerini ifade eden Özyurt, "Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz için yine tırlar yüklendi. 12 tır daha afet evi gönderiyoruz. Orada parkta, dışarıda kalmış olan ailelere yeni afet evleri gönderiyoruz. 12 tırla 103 adet ev gönderiyoruz. Lavabolarıyla birlikte gönderiyoruz" dedi.

Oradaki ekibin hazır bir şekilde beklediğini vurgulayan Özyurt, şunları kaydetti:

"Vincimiz hazır, kurulacak yerler belirlendi. Afet evlerinin içerisine konulacak malzemelerimiz de hazır. Kışın da kalabilecek şekilde gıdaları hazır bekletiliyor. Kurulduktan sonra oradaki Suriyeli ailelere teslim edilecek. Tırlarımız şimdi yola çıkıyor. Yarın Suriye'deki sınır kapısından giriş yapacaklar. Evlerimiz demonte evler, 12,5 metrekarelik. Bir ailenin sığabileceği demonte şekilde yapılmış evlerdir. Orada kurulumu yarım saat sürüyor. Kısa sürede evleri kurup, aileye teslim edebilecek şekilde hazırlanabiliyorlar."

Özyurt, "Suriye'de olanları kimsenin yaşamasını istemeyiz. Onlar da bizim din kardeşlerimiz. Onlara da el uzatmak, kucak açmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA