Sorgun Kapaklı Köylüleri Şenlikte Buluştu

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Kapaklı Köyü Şenliği yoğun ilgi gördü.

Sorgun Kapaklı Köylüleri Şenlikte Buluştu
Kapaklı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından köy meydanında düzenlene şenliğe Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, Sorgun eski Belediye Başkanı Yılmaz Kılıçarslan, Sorgun Yazarlar Aşıklar Şairler Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Durali Doğan, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve köy halkı katıldı.

Şenliğin açış konuşmasını Dernek Başkanı Hacı Yiğid, bu yıl birincisini gerçekleştirdikleri şenliğin amacının, köy halkı ile dışarıdaki hemşehrilerini buluşturmak ve hasret gidermek olduğunu belirterek, “Köy halkı arasında birlik beraberliği sağlamak, birlikte eğlenmek, köylülerimizi bir araya getirerek buluşma ve kaynaşmalarını sağlamaktır” dedi.

Kapaklı köyü doğumlu olan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan da, “Böyle buluşmalar yeni ve eski neslin bir araya gelmesi bakımından çok önemlidir. Köy dışında yaşayan köy halkı şenliği vesile ederek köye gelme fırsatı buldu. Daha önce birbirini görmeyenler, birbirlerini görerek hasret giderme imkanı buldu. İnşallah bundan sonra bu şenliğimiz her yıl tekrarlanacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlar şenliğe katılan şair ve ozanların söyledikleri şiirleri dinleyip söylenen şarkı ve türkülerle eğlendi.
Kaynak: İHA