Silifke’de Hacı Adaylarına Eğitim Semineri

İçel'in Silifke ilçesinden kutsal topraklara Diyanet İşleri Başkanlığı ve seyahat acentesi aracılığı ile gidecek 52 hacı adayına, müftülük tarafından seminer verildi.

Silifke’de Hacı Adaylarına Eğitim Semineri
Halk Eğitim Merkezindeki seminerle ilgili bilgi veren Silifke Müftülüğü Şefi Hasan Tüfekçi, "Hacı adaylarımızın ibadetin manevi hazzını daha iyi yakalayabilmeleri, haccın ruhuna uygun bir ibadeti orada sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için önceden bilgilendirme yapılmasını çok önemli görüyoruz. İşte bu bilgilendirmeyi de biz ilçe müftülükleri olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda yerine getiriyoruz. Bu yıl bu bilgilendirme faaliyetlerine daha da erken başladık. 6 gün sürecek olan seminerlerde hacı adaylarımıza Hac öncesi hareket tarzı, hac ibadetinin yapılış şekli, hacı adaylarının yolculuk ve ikametlerinde davranış şekilleri ile dini ve sosyal eğitim vereceğiz” dedi.

Silifke’den Diyanet İşleri Başkanlığı ile 35, seyahat acentesi aracılığı ile 17 kişi olmak üzere toplam 52 hacı adayının bu yıl kutsal topraklara yollanacağını da dile getiren Tüfekçi "Hacı adaylarımıza yardımcı olma konusunda müftülük olarak gayret içerisinde olacağız. Rabbim şimdiden ibadetlerini kabul eylesin" diye konuştu.

Eğitim seminerleri kapsamında uygulamalı eğitim, hacı adaylarına aşılama, malzeme verimi yapılacağı belirtildi

Kaynak: İHA