Portekiz'deki Siyasi Kriz

BERLİN - Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho, bazı bakanların istifa etmesiyle ortaya çıkan siyasi krizi birkaç gün çözmeyi umduğunu belirtti.

Hükümetindeki ciddi siyasi krize rağmen, gençler arasındaki işsizliğe karşı önlemlerin ele alındığı Berlin'deki AB toplantısına katılan Coelho, burada basın toplantısı düzenledi.

Mevcut koalisyon hükümetinin halen mecliste yeterli çoğunluğa sahip olduğunu hatırlatan Coelho, istifa etmeyeceğini yineledi.

Lizbon'a döndüğünde koalisyonun küçük ortağı CDS/PP partisiyle görüşeceğini ve uzlaşı arayacağını vurgulayan Portekiz Başbakanı, ''Siyasi istikrara sahip olmamamız için hiçbir sebep yok. Siyasi bir çözüm bulmak için elimden geleni yapacağımı söyleyerek, buradan herkesi rahalatan bir mesaj vermek istiyorum. Belirsizliği çözmek bizim elimizde'' dedi.

Coelho, Portekizlilerin olası bir erken seçimi istemediğini de savundu.

Öte yandan, istifa eden Dışişleri Bakanı Portas'ın liderliğini yaptığı CDS/PP de bugün yaptığı toplantı sonrasında, koalisyon hükümetinin büyük ortağı PSD ile yeniden müzakereye açık olduğunu duyurdu.

Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva, yarın Başbakan Coelho ve meclisteki siyasi partilerin liderlerini kabul ederek, krizi çözmeye yönelik uzlaşı arayacak.

Kaynak: AA