Konteyner Kentte Süpermarket Açıldı

MALATYA - Ülkelerindeki iş savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen Suriyelilerin barındığı Malatya'daki konteyner kente süpermarket açıldı.

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 bin kişilik konteyner kentte kalan Suriyelilere hizmet vermek amacıyla kurulan süpermarketin açılışı yapıldı.

Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, dünya standartlarının üzerinde dizayn edilen konteyner kentte Suriyeliler için bütün ihtiyaçların düşünüldüğünü belirtti.

Tesisteki Suriyelilerin gıda, temizlik gibi ihtiyaçları için planlanan süpermarketi açtıklarını kaydeden Boyraz, "Malatya Merkez Fatih Köyü 1. Organize Sanayi Bölgesi arka kısmında Beydağı Konaklama Tesisleri'ne kısa bir sürede 350 metrekaresi satış alanı olmak üzere 700 metrekare alana süpermarket şubesi açmış olduk. Suriyeli vatandaşlar artık her türlü ihtiyaç malzemesini bu şubemizden kolaylıkla tedarik edebilecekler. Şubemizde Arapça bilen personellerimiz alışverişe gelenlere tercümanlık yapacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA