Havza'da Kurs Ürünlerine İlgi

SAMSUN - Havza ilçesinde ikincisi açılan Alüminyum Folyo Kabartma Kursunda üretilen tablo ve aynalar ilgi görüyor.

İlki Kocapınar köyünde açılan ve gelen talepler doğrultusunda ilçe merkezinde ikincisi açılan Alüminyum Folyo Kabartma Kursunda kursiyerler daha kurs bitmeden edindikleri el becerilerini paraya çevirmeye başladı.

Havza Halk Eğitim Merkezi tarafından Havza Atatürk Evi alt katında açılan kursta üretilen ürünler özellikle kaplıca turizmi için ilçeye gelen yerli turistlerden ilgi görüyor.

Kursu ziyaret eden ve teşhir edilen el ürünlerini gören yerli turistler özellikle kabartma Kevser Cami, Atatürk Evi, Osmanlı Devlet Arması, takım amblemleri ile kenarı kabartma süslemeli aynalara rağbet ediyor.

Onüç kursiyerin devam ettiği ve 280 saatlik Alüminyum Folyo Kabartma Kursunun ağustos başında biteceği belirtildi.

Usta öğretici Tuğba Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun ikinci haftadan itibaren sipariş almaya başladığını belirterek;"Kursiyerlerin becerileri sayesinde şu ana kadar çok sayıda alüminyum folyo kabartma tablo siparişi aldık ve tamamladık. İlçemize kaplıca için gelenler kursta üretilen tablolara yoğun ilgi göstermekte" dedi.

Can, tabloların 75 lira ila 200 lira arasında alıcı bulduğunu, kursiyerlerin daha kurs bitmeden ev ekonomilerine katkıda bulunmaya başladıklarını söyledi.

Kaynak: AA