“gezi Parkı Eylemlerinin Ön Plana Çıktığı Ortaca Festivaline Gölge Düştü”

Ortaca’da bu yıl 18.’si düzenlenen ve Ortaca Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali’nin son gününde gerçekleşen gezi parkı eylemleri festivale gölge düşürdü.

“gezi Parkı Eylemlerinin Ön Plana Çıktığı Ortaca Festivaline Gölge Düştü”
Ortaca’nın tanıtımı amacıyla düzenlenen bu festivale siyaset karıştırılmasına yadırgadıklarını belirten AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yazan, düzenlediği basın toplantısı ile Belediye Başkanı’nı kınadıklarını belirtti.

Başkan Mesut Yazan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu festivalin yapılacağını duyduğumuz andan itibaren teşkilat olarak geçmişte bunu başlatan ve yaşatan tüm büyüklerimizi yad ederek; o gün heyecanla biz de kortej yürüyüşüne katıldık. En ön safta yürüdük. Bu festival Ortacamız’ın bir düğünü idi ve biz öyle görmüştük. Ancak son günde yapılan eylemler yakışıksız olaylar bizce festivali gölge düşürdü yakışıksızdı, daha büyük yakışıksız olan durum ise Belediye’nin bu olaya çanak tutması ve müdahale etmemesi oldu” diye konuştu.

BAŞKAN KARAÇELİK; “BENİM VE YÖNETİMİN KESİNLİKLE HABERİ YOK”
Yapılan eleştiri hakkında konuşan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise; “ İşin doğrusu bu bir siyasi festival değildir. Festivaller yörenin değerlerini kucaklamak için, herkesi birleştirmek için yapılır. Biz birileri gelsin orada slogan atsın; hiç bir derdimiz yok. Bizim dışımızdan gelmişler. Ortamında atmosferini bozmamak adına Emniyet güçleri dahil olmak üzere biz müdahil olmadık. Oradaki ortam gerilmesin istedik. Bizim getirilmesinde ne götürülmesinde veya organizasyonunda hiçbir katkımız yoktur. Hiçte bilgimiz yoktu” diye konuştu.

Kaynak: İHA