Çınarcık'a İsveç Modeli Huzurevi

YALOVA - Yalova'nın Çınarçık ilçesinde yapımı devam eden İsveç modeli huzur evi Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsveç'te gördükleri huzur evi projesini Çınarcık'ta da uygulamak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yer tahsis ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin en prestijli huzur evinin olacağına dikkati çeken Erdoğan, projeye ilişkin şöyle konuştu:

"Huzur evinin özelliği şöyle; Ana bina ve 22 adet bungalov tarzı küçük evlerden oluşacak huzurevi Türkiye'de bir ilk. 2 bin metrekare bir alanda yapılan huzurevi bahçesinde 4 katlı bir bina da olacak. Bu bina donanımlı ve kullanışlı bir bina olup, toplamda 120 yataklı kapasiteye sahip olacak. Bunun dışında binanın bahçesinde 15 dönüm arazi içerisinde 22 bungolov evi olacak. İçinde yaşlıların hoşça vakit geçirebilecekleri bir botanik park yer alacak. Aynı zamanda binada sağlık ve sosyal hizmetlerin olacağı müthiş bir yer olacak. Bu tip evlerde yaşlı çiftleri ikamet ettirip hem güzel vakit geçirmelerini hem de huzurlu bir ortamda hayatlarını idame ettirmelerini sağlayacağız. Türkiye'de bir ilk olcak ve ismi Çınarcık modeli olacak. Patentimizi ve mührümüzü vurduğumuz bir proje. Çok başarılı olacağına inanıyorum. Türkiye'de örnek olacak bir proje. Bu projeyle hedefimiz bugünün gençleri yarının yaşlı potansiyeline iyi hizmetler üretebilmek."

Projenin Çınarcık'ta olmasının sebebine de değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu projeyi özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Başbakanımızın talimatıyla ilçemize kazandırdık. Eylül ayının sonunda açılışını gerçekleştireceğiz. Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan bu huzur evinin Çınarcık'ta yapılmasının sebebi, ilçenin bir turizm cenneti olması, oksijen vadisi içerisinde yer alması, rahat ve huzurlu bir ilçe olmasından kaynaklanıyor. Bu projeyi hayata geçirdikten sonra oldukça ilgi duyulan bir proje haline geldi. Diğer illerden belediye başkanı arkadaşlarımız tarafından sıkça ziyaret edilir olduk. Bütün arkadaşlarımıza hem teknik hem de yerinde görsellik anlamında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'de bu anlamda ilgili bakanlığımız ve Başbakanın destekleriyle bir çığır açtık ve çıtayı yükseltmeye başladık."

Kaynak: AA