Caretta Carettalar İçin Yumurtalı Eylem

ANTALYA - Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Kadriye beldesinde caretta caretta kaplumbağalarının üreme ve yuvalama alanında yapılaşmaya gidildiğini savunan Antalya, Isparta, Burdur, Deniz Kaş Platformu üyelerinden oluşan bir grup, Cumhuriyet Meydanı'na yumurta bırakarak eylem yaptı.

Meydanda toplanan grup, kaplumbağaları temsilen üzerinde caretta caretta fotoğrafları olan ve altına yumurta koydukları kutuları meydana bıraktı.

Ardından grup adına basın açıklaması yapan Hediye Gündüz, "Belek-Kadriye'de kumulu işgal edilen caretta carettalar yumurtlayacak yerleri kalmadığı için bugün Cumhuriyet Meydanı'na yumurtlayacaklar" dedi.

Kadriye Belediyesi'nin Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonundan izin alarak caretta carettaların üreme ve yuvalama alanını hukuk yoluyla gasbettiğini öne süren Gündüz, caretta carettaların yuvalama alanındaki projenin iptal edilmesi, özel çevre koruma alanı olan alanın bütün olarak korunması gerektiğini söyledi.

Basın açıklaması sonrası Cumhuriyet Meydanı'na bıraktıkları kutuları kaldıran grup, bir süre alkışla protestoyu sürdürdükten sonra dağıldı.

Kaynak: AA