"bisikletlilere Biraz Saygı Lütfen!"

KONYA - Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, trafikte sürücülerden bisikletlilere saygı göstermelerini isteyerek, gösterilecek bu saygı ile trafikte bisiklet kazalarının önüne büyük ölçüde geçilmiş olacağını söyledi.

Bisiklet kenti olan Konya'da sürücülerin bisikletlilere "biraz" saygı göstermeleri halinde yaşanan kazaların önüne geçileceğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bisikletlilere karşı sürücülerin dikkatini geçmek için 'Bisikletlilere Biraz Saygı Lütfen' projemizi hayata geçiyoruz. Konyamızdaki sürücülerden bisikletlilerin yanından geçerken dikkat etmelerini ve en az 1.5 metre mesafe bırakmalarını istiyoruz. Bu mesafe meydana gelecek kazaların en az inmesi sağlayacaktır. Konya'nın, Avrupa kentlerinde olduğu gibi bisikletlilerin güvenli ve özgür bir şekilde dolaşabileceği, bisikletin yaygın bir ulaşım aracı olarak kullanılabileceği bir kent haline gelebilmesi için hep birlikte hoşgörü içinde hareket etmeliyiz. Bisiklet yollarının yapımı konusunda Konya Büyükşehir Belediyesinin duyarlılığı ve çabası övgüye değer.

Avrupa kentlerinde motorlu taşıt sürücüleri, trafikte seyrederken bisikletlileri korumak ve kollamak zorundadır. Bisikletliler, kazara kendi yolundan çıkacak olurlarsa, aynı şekilde araçlar önceliği bisiklet sürücüsüne tanıyacak şekilde yol verirler. Bizde Konya'da sürücülerde aynı konuda özverili olmalarını istiyoruz"

Yılmaz, Avrupa'daki bu uygulamanın hem ülkemizde hem de Konya'da uygulanmasının yanında olduklarını belirterek, "Daha güvenli bisiklet kullanabileceğimiz koşullar oluşuncaya kadar, motorlu taşıt sürücülerinden bisikletlilere biraz saygı göstermelerini istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA