Akü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Özel Yetenek Sınavları Başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun 2013-2014 eğitim-öğretim yılı özel yetenek sınavları başladı.

Akü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Özel Yetenek Sınavları Başladı
Yapılan ön kayıt sonrasında sınava 171 bayan ve 627 erkek olmak üzere toplam 798 aday katıldığı aktarıldı.
AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda 7 Temmuz 2013 tarihine kadar gerçekleştirilecek özel yetenek sınavlarına çok sayıda adayın başvurduğu bildirildi.

Özel yetenek sınavları sonunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 25 erkek, 15 bayan olmak üzere toplam 40 öğrenci, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 20 erkek, 10 bayan olmak üzere toplam 30 öğrenci, Rekreasyon Bölümüne 20 erkek, 10 bayan olmak üzere toplam 30 öğrenci alınacağı kaydedildi. Gerçekleştirilen sınavla ilgili AKÜ’den yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Rekreasyon Bölümlerine alınacak öğrenciler, tek aşama halinde adaylara iki hak verilerek yapılan Koordinasyon Branş Sınavı ile belirlenecek. Sınav, parkur tamamlama süresi ve isabet puanı olmak üzere iki bölümde değerlendirilmektedir. Tüm aşamaları kamerayla görüntülenerek kayıt altına alınan sınavlarda dereceleri belirlemek için fotosel cihazı (elektronik kronometre) kullanılmaktadır. Spor salonu dışında bulunan adaylara ve velilere salon içerisindeki tüm görüntüler ve koordinasyon testinde elde edilen derecelere göre oluşan sıralama, projeksiyon cihazı aracılığı ile izletilmektedir. Antrenörlük Eğitimi Bölümüne alınacak öğrenciler ise, adayın sporcu özgeçmişini ilgili federasyonlardan veya gençlik ve spor il müdürlüklerinden belgelendirmesi sonucu elde edeceği puana göre belirlenecektir. Tüm bölümlerin kesin kayıt işlemleri Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrenci işleri bürosunda yapılacak olup, tüm bölümler için asil listede sınavı kazanan adayların kesin kayıtları, 22 Temmuz Pazartesi günü saat 08.30'da başlayacak ve 25 Temmuz Perşembe günü saat 17.30'da sona erecektir.”
Kaynak: İHA