Afrikalı Mühendis Heyeti Gaziantep'te

GAZİANTEP - Türkiye'deki enerji yatırımlarını incelemek üzere gelen Afrikalı mühendislerden oluşan heyet, Sanko Enerji'yi ziyaret etti.

Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre, Dünya Büyük Barajlar Komisyonu ve DSİ Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği barajları ve hidroelektrik santrallerini yerinde görüp incelemek için Fas, Nijerya ve Mali'den gelen elektrik, makina ve inşaat mühendisi 8 kişilik heyet, Sanko Enerji şirketini ziyaret etti. Ziyarette holdingin faaliyet gösterdiği sektörler ve yatırımları hakkında bir sunum yapıldı.

Sanko Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Bak, Sanko Holding'in gerçekleşen ve planlanan milyarlarca dolarlık enerji yatırımıyla Türkiye enerji piyasasının önemli yatırımcılarından birisi olduğunu belirtti.

Sanibey Barajı ve HES ile diğer enerji yatırımlarına değinen Bak, 'Tamamen yenilenebilir kaynakları kullanan ve temiz enerji üreten yatırımlara yoğunlaşan Sanko, uüzgar ve hidroelektrik enerji santrallerinin yanı sıra jeotermal ve diğer alternatif enerji kaynaklarına yönelik yatırımlarına devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Sanko Holding'in 12 sektörde üretim yaptığını, yaklaşık 14 bin çalışanı olduğunu belirten Bak, Afrikalı heyetin Türkiye gezisinin de iki ülke işbirliği açısından önem taşıdığını kaydetti.

Heyete eşlik eden Kahramanmaraş DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın da hidroelektrik enerjisi yatırımlarının önemli olduğunu, hidroelektrik enerjisinin son kilovat saatine kadar üretilmesini istediklerini kaydetti.

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olduğunu, enerji ithalatı için yılda 60 milyar dolar harcandığını ifade eden Aydın, yerli üreticilerin hidroelektrik yatırımlarına yönelmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Ziyarette DSİ Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Müşavir Yardımcısı Hasan Basri Yüksel, Kahramanmaraş DSİ İşletme ve Bakım Şube Müdürü Mehmet Uğur Yıldırım, Gaziantep DSİ 202. Şube Müdürü İsmail Kaya ile Sanko Enerji Yatırım Müdürü Erdal Alangil, Muhasebe Müdürü Hasan Öztürk, Sanko Makina Satış Koordinasyon Şefi Gönenç Udumlu ve Sanko Tekstil mühendisi Emrah Göğüş de hazır bulundu.

Kaynak: AA