Torbalı'nın Karakuyu Mahallesi'nde Altyapı Hamlesi

Temmuz ayı Torbalı Belediye meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda, ilçeye bağlı Karakuyu’nun alt yapısının yapılacak olması mahalleliyi sevindirdi.

Torbalı'nın Karakuyu Mahallesi'nde Altyapı Hamlesi
Yıllardır kanalizasyonu olmayan ve her evde bir foseptik çukuru bulunan Karakuyu’da çalışmalar en kısa sürede başlayacak. Karakuyu Mahalle Muhtarı Vedat Buruncuk, yıllardır kanalizasyon sorunu yaşadıklarını, nihayet çözüme kavuşacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti.

Buruncuk, kanalizasyonun yapılmasının ardından bozuk olan yollarında düzeltilebileceğini belirtti.

UYGUR NE DEMİŞTİ
İçinde bulunduğumuz Temmuz ayında yapılan Belediye meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı İsmail Uygur, Karakuyu’nun alt yapısı ile ilgili; “Karakuyu'ya kanalizasyon yapmak için birkaç yıldır Karayollarının geçiş hakkı vermesini bekliyorduk, ancak, Karayolları bir türlü bu hakkı vermedi. Bu nedenle de Karakuyu mahallemizin altyapısını merkezi arıtmaya bağlayamadık ve teknik olarak yapamadık. Biz de projede değişikliğe gittik, Karakuyu'ya 2 bin 700 metrekare alan üzerine paket arıtma yapacağız. Kısa süre içinde Karakuyu'daki altyapı ve kanalizasyon sorununa kökten bir çözüm getireceğiz” müjdesini vermişti.

‘ALTYAPI SORUNU ORTADAN KALDIRACAK’
Karakuyu Mahalle Muhtarı Vedat Buruncuk, altyapının yapılmasında birlikte uzun süredir bekledikleri sorunun çözüleceğini belirterek, “Her evde bir foseptik çukuru var. Çıkan atık sular bu çukura akıtılıyor. Her ne kadar belediyemiz vidanjör gönderse de, büyük zorluklar yaşıyorduk. Alt yapının yapılması, içme su hattı döşemesinde bozulan yolların da yapılması demek olacak. Yollar da yapıldığında Karakuyu’nun önemli eksiklikleri giderilmiş olacak. Torbalı Belediyesi’ne yapacağı bu hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA