Tekirdağ'dan Kısa Kısa

TEKİRDAĞ - Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçedeki mezarlıkların bakım ve temizliği için çalışma başlattı.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı açıklamada, başlatılan çalışma kapsamında mezarlıklar içindeki kuruyan otlar ve kuruyan ağaç dallarının temizlenerek, dikenler ve yabani otların kesildiğini söyledi.

Yapılan temizlik çalışmalarıyla vatandaşların kabristan ziyaretlerinin temiz ve bakımlı bir ortamda gerçekleştirmelerini hedeflediklerini ifade eden, Mandalı, "Eski mezarlığımızın bulunduğu alanı çevre çiti ile koruma altına alıyoruz. Belediyemiz, mezarlıklarda belirli zaman aralıklarla rutin temizlik ve bakım çalışmaları yapmakta. Bayram öncesi mezarlıklarımız ziyarete hazır hale getirmeye çalışıyoruz."

-Kapaklı'da "Sünnet Şöleni ve Kazak Gölü Festivali" düzenlenecek

Kapaklı Belediyesi tarafından, 22-25 Ağustos tarihleri arasında Kazak Gölü Mesire Alanı'nda "Sünnet Şöleni ve Kazak Gölü Festivali" düzenlenecek.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı açıklamada, belediye olarak, 22-25 Ağustos tarihleri arasında Kazak Gölü Mesire Alanı'nda "Sünnet Şöleni ve Kazak Gölü Festivali" düzenleyeceklerini söyledi.

Sünnet Şöleni kapsamında, yaklaşık 200 çocuğun sünnet edileceğini ve çocukların sünnet işlemlerinin ramazan sonuna kadar biteceğini belirten Mandalı, şunları kaydetti:

"Bugün itibariyle sünnetler başlayarak çocuklarımız sağlıklı ve hijyenik bir ortam da erkekliğe adım attı. Kalan çocuklarımız da ramazan ayı boyunca sünnetlerini olacaklar. Çocuklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu ülkede sadece parası olanlar yaşamayacak. İmkanı olmayanların arkasında da devletimiz ve belediyemiz olacak. Onların sünnetlerini gördüğümüz gibi, inşallah Allah bize onların mürüvvetlerini de gösterir."

Dar gelirli ailelere destek olabilmek amacıyla da sünnet şölenini düzenlediklerini söyleyen Mandalı, "Çocuklarımızı çok seviyoruz. Onlar mutlu olursa biz de mutlu oluyoruz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın sevinci için, elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu şölenle dar gelirli ailelerimize bir nebze de katkı sağlayabilirsek kendimizi mutlu sayarız" diye konuştu.

Kaynak: AA