İtalya Başbakanı Letta Atina'da

ATİNA - İtalya Başbakanı Enrico Letta, Yunanistan ve İtalya'nın ekonomik krizi aşabilmek için aynı yolu izlemeleri gerektiğini söyledi.

Resmi ziyaret dolayısıyla başkent Atina'da bulunan Letta, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile görüşmesinin ardından basına açıklama yaptı. Letta, Yunanistan'ın krizden çıkış için verdiği taahütleri yerine getirmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Yunanistan'a karşı tekrar güven sağlanmasının önemli olduğunu belirten Letta, İtalya'nın Yunanistan'ın yanında olduğunu ve iki ülke arasında önemli işbirliği imkanları bulunduğunu, İtalyan şirketlerinin Yunanistan'a yatırım yapacaklarını kaydetti.

Letta, "Yunanistan ve İtalya ekonomik krizi aşabilmek için aynı yolu izlemeli" ifadesini kullandı.

Yunan halkının göstermiş olduğu çabalara saygı duyulması gerektiğini belirten Lette, Yunanistan Başbakanı Samaras'ı İtalya'ya davet ettiğini açıkladı.

Başbakan Antonis Samaras ise açıklamasında, iki ülkeyi ilgilendiren bütün konuları konuştuklarını, özellikle enerji alanında önemli işbiriliği imkanları olduğunun altını çizdi.

İki başbakanın görüşmede, Trans Atlantik Doğal Gaz Boru Hattı projesi ve yasa dışı göçle mücadele konularını da ele aldıkları ifade edildi.

Kaynak: AA