Eskişehir'den Kısa Kısa

ESKİŞEHİR - Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Aşağı Söğütönü Mahallesi sakinleriyle iftarda biraraya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre vatandaşlarla Aşağı Söğütönü Mahallesi ve Avlamış'da iftar yapan Ataç, geleneksel ramazan eğlencelerine katıldı.

Ataç, düzenlenen etkinliklerle vatandaşlara buluştuklarını ve geleneksel ramazanları düzenlenen programlarla yaşataya çalıştıklarını belirtti.

Program iftar sonrasında ses sanatçısı Saim Günal sahne almasının ardından sona erdi.

-Odunpazarı Belediyesinden ilçe belediyelerine bağlı köyler içinde imar kolaylığı

Odunpazarı Belediyesi, Büyükşehir Kanunu ile mahalle statüsü kazanacak olan merkeze bağlı köylerin yanı sıra ilçe belediyelerine bağlı köyler içinde imar kolaylığı sağlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında ilçelerden gelen talepler doğrultusunda, projelendirilen 6 tip konutun mimari, statik, elektrik ve mekanik projelerini içerisine alan tüm hakları ücretsiz olarak ilçe belediyelerine verilecek.

İlçe belediyelerinden gelen yoğun talep üzerine gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, sunulan hizmet sayesinde ev yapmaya karar veren vatandaşların hiçbir proje masrafı ödemeden evini yapabileceğini bildirdi.

-Odunpazarı Belediyesi'nden "Yer Pusulaları"

Odunpazarı Belediyesi tarafından hizmete sunulan "Yer Pusulaları" Eskişehir'in 83 ülke başkentine olan uzaklığını gösteriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilk olarak Odunpazarı Belediyesi Atlıhan El Sanatları Çarşısı önüne ve Yediler Parkı girişine yerleştirilen "Yer Pusulaları" Eskişehir'in 83 ülke başkentine olan kuşbakışı uzaklığını gösteriyor.

Yer pusulalarının kent halkının yanı sıra Odunpazarı'nı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerinde ilgi odağı haline geldiğini bildiren yetkilileri, yer pusulası uygulamasının ilerleyen dönemde kentin bir çok noktasında hizmete sunulacağını kaydetti.

Kaynak: AA